per fles
€ 8,15
7,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

El Aritza Tempranillo Rose

Dit is een frisse, fruitige en goed uitgebalanceerde rosé. Soepel met een lange, elegante afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Wijnkaartbeschrijving

Dit is een frisse, fruitige en goed uitgebalanceerde rosé. Soepel met een lange, elegante afdronk.

Wijnspijssuggestie

Een perfecte wijn om op zichzelf van te genieten en vormt een natuurlijke match met vis en zeevruchten. Vooral lekker bij gerookt vlees en ook bij zachtere kazen.

Extra informatie

Toen hij als jonge man zijn vader vergezelde in de wijngaarden raakte onze huidige wijnmaker geïnspireerd door de machtige bomen rondom de wijngaarden. Trouw aan deze bomen heeft hij altijdaan de 'Vino Aritza' gedacht, wat letterlijk Eiken Wijnen betekent. Als eerbetoon gebruiken we nu de zeer vergelijkbare naam El Aritza voor onze Valenciaanse wijnen. De El Aritza Tempranillo Rosado is een frisse, fruitige en goed uitgebalanceerde rosé. Soepel met een lange, elegante afdronk. Een perfecte wijn om op zichzelf van te genieten en vormt een natuurlijke match met vis en zeevruchten. Vooral lekker bij gerookt vlees en ook bij zachtere kazen. Op zijn best bij een serveertemperatuur van 6º - 8º C. Salud!


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “El Aritza Tempranillo Rose” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *