per fles
€ 8,15
7,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

El Aritza Tempranillo

In het bouquet vinden we rijp rood fruit en tonen van eiken en vanille. De complexe smaak is zacht en elegant.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Wijnkaartbeschrijving

In het bouquet vinden we rijp rood fruit en tonen van eiken en vanille. De complexe smaak is zacht en elegant.

Extra informatie

Als jongeman vergezelde onze huidige wijnmaker zijn vader in de wijngaarden. Hij raakte bezield door de machtige bomen rondom de wijngaarden. Trouw aan deze wijngaarden heeft hij altijd gedacht aan de "Vino Aritza", wat letterlijk Eiken Wijnen betekent. Als eerbetoon gebruiken we nu de zeer vergelijkbare naam El Aritza voor onze genereuze, heerlijke en karakteristieke WinemakersWine. De El Aritza Tempranillo heeft een jaar gerijpt in eikenhouten vaten, wat zorgt voor een mooi vol en rond mondgevoel. In het bouquet vinden we rijp rood fruit en tonen van eiken en vanille. De complexe smaak is zacht en elegant. Een ideale wijn voor bij vlees, gebraden gerechten en gerijpte kazen. Serveertemperatuur 15º - 18º C. Salud!


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “El Aritza Tempranillo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *