per fles
€ 13,50
11,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Enate Chardonnay ‘234’

In de neus intens aromatisch, met nuances van appel, perzik en exotische vruchten ondersteund door een subtiele mineraliteit. In de mond is de wijn fris en complex, veel fruit en een lange, frisse afdronk.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Wijnkaartbeschrijving

Intens aromatisch. In de mond fris em complex met mondvullend fruit en een frisse finale.

Wijnspijssuggestie

Ideale begeleider van zeevis, schelp- en schaaldieren, pasta schotels, witvlees en zachte romige kazen.

Extra informatie

Enate Chardonnay 234


Bij weinig wijnhuizen gaat wijn en kunst zo samen als bij Enate, in Somontano Noord Spanje. In 1992 startte het bedrijf niet alleen met maken van goede wijnen maar ook met het maken van een collectie van moderne kunst.

Tussen 1992 en 1997 werd de "state of the art" bodega gebouwd het is een wijnmakerij en een museum, met werken van vele Spaanse en internationale schilders. De verschillende werken zijn niet alleen in de bodega te aanschouwen ze komen ook terug op de labels van de flessen van Enate.

Vinificatie

De druiven van de Enate Chardonnay '234' worden met de hand geplukt daarna worden de trossen ontsteelt. De druiven worden licht gekneusd en ingeweekt op de schillen voor 5uur. Na het pneumatische persen volgt een natuurlijke bezinking bij 10C. De jonge, schone most wordt dan vergist in RVS tanks bij 15C. Voor het bottelen ondergaat de wijn een koude stabilisatie bij -5C dit ter bevordering van de aromatische zuiverheid.

Lekker bij De Enate Chardonnay '234' is ideaal als aperitief, begeleider van zeevis, schaal en schelpdieren, witvlees en zachte, romige kazen.

Proefnotitie In de neus intens aromatisch, met nuances van appel, perzik en exotische vruchten ondersteund door een subtiele mineraliteit. In de mond is de wijn fris en complex, veel fruit en een lange, frisse afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Enate Chardonnay ‘234’” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *