per fles
24,80
24,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Famille Hugel Riesling, Estate

Droge, elegante witte wijn met een bijzonder fris en levendig bouquet van fruitigheid en bloementonen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

De druiven voor Riesling "Hugel" Estate zijn afkomstig van wijnboeren uit de allerbest gelegen wijngaarden in en rond Riquewihr.

Wijnkaartbeschrijving

Droge, elegante witte wijn met een bijzonder fris se en levendig bouquet van fruitigheid en bloementonen.

Wijnspijssuggestie

Door de karakteristieke hoge zuren en ragfijne frisheid is Riesling Estate een wijn die zich bij voorkeur leent bij elegante gastronomische vis- of witvlees gerechten met een witte wijnsaus.

Extra informatie

Vinificatie vindt plaats in de eigen kelders van Hugel in het hart van Riquewihr. Omdat Hugel een Gouden Regel hanteert, die voorschrijft dat de kwaliteit van de wijn in de druif zit, worden de druiven bij binnenkomst eerst op kwaliteit geselecteerd. Riesling Estate is een aristocratische wijn, krispig droog met een levendig bouquet van bloementonen. Licht en hoogst verfijnd met frisse zuurtonen. De wijn bewijst dat finesse en elegantie goed samengaan met kracht en rijkdom. De kleur van de wijn is lichtgeel met een licht groene rand.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Famille Hugel Riesling, Estate” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *