per fles
€ 13,05
12,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Carizza Insolia – Feudo Principi Di Butera

(1 klantbeoordeling)

Een zeer fraaie bleekgouden tint met wat groene schitteringen en een aroma waarin behalve exotisch fruit een typische toon van brem en amandelen te herkennen valt. Insolia wordt door de meeste wijnmakers geroemd als Sicilië’s beste autochtoon witte druivenras. Feudo Principi di Butera staat op de zuidkust van Sicilië, bij Caltanisetta. De familie Zonin zag de potentie: een uniek terroir met een droog, heet klimaat, schoongeblazen door de wind van de Middellandse Zee.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

De districten Butera en Riesi in de provincie Caltanisetta.

Wijnkaartbeschrijving

Een zeer fraaie bleekgouden tint met wat groene schitteringen en een aroma waarin behalve exotisch fruit een typische toon van brem en amandelen te herkennen valt.

Wijnspijssuggestie

Mooi bij pasta, vissoep, visgerechten met saus en bij kip, kalfs- en varkensvlees.

Extra informatie

Het is nauwelijks te geloven, maar op de helft van de zuidkust van Sicilië, bij Caltanisetta, groeiden tot 1997 nauwelijks druivenstokken. Toch was dat de plek waar de familie Zonin een landgoed, het Feudo Principi di Butera, van 320 hectare kocht en daarvan 180 beplantte. Zij zagen de potentie: een uniek terroir met een droog, heet klimaat, schoongeblazen door wind van de Middellandse Zee. De wijngaarden zijn alle voorzien van een ingenieus systeem van druppelirrigatie, bedoeld om de bebladering van de wijnstokken in optimale conditie te houden. Feudo, 'heerlijkheid' of simpelweg 'bezit', herinnert aan de eeuwen dat deze grond toebehoorde aan dynastieën van prinsen waarvan de naam Butera wellicht terug te voeren zou zijn op koning Re Bute van de Siculi, het volk dat in de 6e eeuw voor Christus het eiland bewoonde.


Insolia wordt door de meeste wijnmakers geroemd als Sicilië's beste autochtoon witte druivenras. Nog niet erg bekend, maar daar zou de komende jaren wel eens verandering in kunnen komen.


Na een zeer zachte persing vergist de most onder lage temperaturen op roestvrij stalen tanks en blijft daarin tot april rijpen op zijn lie. Dat geeft hem een zeer fraaie bleekgouden tint met wat groene schitteringen en een aroma waarin behalve exotisch fruit een typische toon van brem en amandelen te herkennen valt.


1 beoordeling voor Carizza Insolia – Feudo Principi Di Butera

  1. daandeboer2001 2 mei 2019

    subliem lekker

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *