per fles
€ 14,65
13,85
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Feudo Principi Di Butera Grillo

Een bijzonder zuivere, slanke wijn met een fris aroma en associaties van citrus, ananas en wat munt. De smaak is rijk maar elegant, met een aangename mineraliteit. De grillo is een witte druivensoort en kan tegen zeer hoge temperaturen. Feudo Principi di Butera staat op de zuidkust van Sicilië, bij Caltanisetta. De familie Zonin zag de potentie: een uniek terroir met een droog, heet klimaat, schoongeblazen door de wind van de Middellandse Zee.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

In het westen van Sicilië.

Wijnkaartbeschrijving

Een bijzonder zuivere, slanke wijn met een fris aroma en associaties van citrus, ananas en wat munt. De smaak is rijk maar elegant, met een aangename mineraliteit.

Wijnspijssuggestie

Past uitmuntend bij vis, zeker rauw, bij groenteschotels en schelpdieren.

Extra informatie

Het is nauwelijks te geloven, maar op de helft van de zuidkust van Sicilië, bij Caltanisetta, groeiden tot 1997 nauwelijks druivenstokken. Toch was dat de plek waar de familie Zonin een landgoed, het Feudo Principi di Butera, van 320 hectare kocht en daarvan 180 beplantte. Zij zagen de potentie: een uniek terroir met een droog, heet klimaat, schoongeblazen door wind van de Middellandse Zee. De wijngaarden zijn alle voorzien van een ingenieus systeem van druppelirrigatie, bedoeld om de bebladering van de wijnstokken in optimale conditie te houden. Feudo, 'heerlijkheid' of simpelweg 'bezit', herinnert aan de eeuwen dat deze grond toebehoorde aan dynastieën van prinsen waarvan de naam Butera wellicht terug te voeren zou zijn op koning Re Bute van de Siculi, het volk dat in de 6e eeuw voor Christus het eiland bewoonde. De grillo is een witte druivensoort die voorkomt in Sicilië en tegen zeer hoge temperaturen kan. De schil is dik en voorkomt daardoor dat het vocht in de druif kan verdampen. DNA-onderzoek heeft uitgewezen dat ze afkomstig is uit een kruising van catarratto en moscato d'Alessandria. De Grillo van Feudo Principi di Butera is een bijzonder zuivere, slanke wijn van druiven die in roestvrijstaal vergisten. Daarna rijpt hij 4 tot 6 maanden op de lie. Dat resulteert in een fris aroma met associaties van citrus, ananas en wat munt. De smaak is rijk maar elegant, met een aangename mineraliteit.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Feudo Principi Di Butera Grillo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *