per fles
€ 11,05
10,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Feudo Principi Di Butera Surya Rosso

Robijnrood, intens van geur met flink rood fruit en garrigue. Goed gestructureerd van smaak en een lange afdronk. Feudo Principi di Butera staat op de zuidkust van Sicilië, bij Caltanisetta. De familie Zonin zag de potentie: een uniek terroir met een droog, heet klimaat, schoongeblazen door de wind van de Middellandse Zee.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

De districten Butera en Riesi in de provincie Caltanisetta.

Wijnkaartbeschrijving

Robijnrood, intens van geur met flink rood fruit en garrigue. Goed gestructureerd van smaak en een lange afdronk.

Wijnspijssuggestie

Pasta, vlees van de barbecue, lam uit de oven en niet te scherpe kazen.

Extra informatie

Het is nauwelijks te geloven, maar op de helft van de zuidkust van Sicilië, bij Caltanisetta, groeiden tot 1997 nauwelijks druivenstokken. Toch was dat de plek waar de familie Zonin een landgoed, het Feudo Principi di Butera, van 320 hectare kocht en daarvan 180 beplantte. Zij zagen de potentie: een uniek terroir met een droog, heet klimaat, schoongeblazen door wind van de Middellandse Zee. De wijngaarden zijn allen voorzien van een ingenieus systeem van druppelirrigatie, bedoeld om de bebladering van de wijnstokken in optimale conditie te houden. Feydo, 'heerlijkheid' of simpelweg 'bezit', herinnert aan de eeuwen dat deze grond toebehoorde aan dynastieën van prinsen waarvan de naam Butera wellicht terug te voeren zou zijn om koning Re Bute van de Siculi, het volk dat in de 6e eeuw voor Christus het eiland bewoonde. Surya Rosso is rood in de beste Siciliaanse traditie. Wordt gemaakt van apart gevinifieerde nero d'avola en merlot en rijpt 12 maanden in grote foeders van Slavonisch eiken. Proefnotities: Robijnrood, intens van geur met flink rood fruit en garrigue. Goed gestructureerd van smaak en een lange afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Feudo Principi Di Butera Surya Rosso” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *