per fles
€ 17,60
16,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Figuiere Magali Rose

(1 klantbeoordeling)

Bleekroze met een verleidelijk bouquet van citrus en rood fruit waarna de zachte en frisse smaak aanvult met impressies van sappige abrikozen en grapefruit. Een heerlijke rosé uit de Provence.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

In La Londe les Maures

Wijnkaartbeschrijving

Bleekroze met een verleidelijk bouquet van citrus en rood fruit waarna de zachte en frisse smaak aanvult met impressies van sappige abrikozen en grapefruit.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk als apéritief en vormt een gelukkig huwelijk met Mediterraanse gerechten, maar ook goed inzetbaar bij salades, vis, kip, kalfs- en varkensvlees en kaas.

Extra informatie

De Provence, het zonnige land van Van Gogh, waar al 26 eeuwen de druivenstok aanwezig is. Mogelijk door een gezegend klimaat: zonnig en warm, maar waar de ergste hitte door de nabije Middellandse Zee wordt getemperd en de Mistral de lucht schoon blaast waarbij eventuele parasieten in de wijngaard worden geëlimineerd. Kalksteen, kristallijn gesteente en schist zijn de voorkomende terroirs in deze streek, waar zo'n 90%van de wijnen bestaat uit rosé. Vanwege de gevarieerde bodemsamenstelling en verschillende microklimaten worden een reeks van verschillende druivensoorten gebruikt. Drie tot vier verschillende cépages in een blend zijn geen uitzondering.

In La Londe les Maures, tussen Toulon en Saint Tropez, ligt het 85 hectare grote wijngoed Figuière. Alain Combard en zijn drie kinderen leiden het familiebedrijf. Na de pluk worden de druiven gekoeld, zacht geperst en vergist op lage temperatuur in 15-20 dagen op roestvrij stalen vaten. Botteling in februari, volgend op de oogst, garandeert de fraicheur. Met Magali rosé in het glas zit je een uurtje op rozen.

Proefnotities: Bleekroze met een verleidelijk bouquet van citrus en rood fruit waarna de zachte en frisse smaak aanvult met impressies van sappige abrikozen en grapefruit. Jong drinken.

1 beoordeling voor Figuiere Magali Rose

  1. Eliane Bijkr 18 maart 2020

    Zeker een 5 sterren rose. Jammer dat zij niet altijd te verkrijgen is.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *