per fles
€ 22,90
22,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Figuiere Premiere Rose (Biologisch)

De Figuière Première rosé is bleekroze van kleur. Het bouquet straalt de Provence uit met aroma’s van geurig citrus fruit, aardbeien, abrikozen en witte perziken waarna de verfijnde, zijdeachtige smaak deze impressies nog eens onderschrijft. In La Londe les Maures, tussen Toulon en Saint Tropez, ligt het wijngoed Figuière, 85 hectare groot en biologisch gecertificeerd. Alain Combard en zijn drie kinderen leiden het familiebedrijf. Vanwege de gevarieerde bodemsamenstelling en verschillende microklimaten worden een reeks van verschillende druivensoorten gebruikt.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

In La Londe les Maures

Wijnkaartbeschrijving

Bleekroze. Het bouquet met aroma's van geurig citrus fruit, aardbeien, abrikozen en witte perziken waarna de verfijnde, zijdeachtige smaak deze impressies nog eens onderschrijft.

Wijnspijssuggestie

Elegant apéritief en heel smakelijk bij schaal- enschelpdieren en gegrild wit vlees.

Extra informatie

De Provence, het zonnige land van Van Gogh, waar al 26 eeuwen de druivenstok aanwezig is. Mogelijk door een gezegend klimaat: zonnig en warm, maar waar de ergste hitte door de nabije Middellandse Zee wordt getemperd en de Mistral de lucht schoon blaast waarbij eventuele parasieten in de wijngaard worden geëlimineerd. Kalksteen, kristallijn gesteente en schist zijn de voorkomende terroirs in deze streek, waar zo'n 90% van de wijnen bestaat uit rosé. Vanwege de gevarieerde bodemsamenstelling en verschillende microklimaten worden een reeks van verschillende druivensoorten gebruikt. Drie tot vier verschillende cépages in een blend zijn geen uitzondering. In La Londe les Maures, tussen Toulon en Saint Tropez, ligt het wijngoed Figuière, 85 hectare groot en biologisch gecertificeerd. Alain Combard en zijn drie kinderen leiden het familiebedrijf.

Pluk van de druiven vindt plaats als de druiven een perfecte balans hebben bereikt tussen PH, totale zuurgraad en fenolische rijpheid. De drie gebruikte druivensoorten worden afzonderlijk gevinifieerd. Gekoeld voor de zachte persing waarna de beste most geselecteerd wordt voor een vergisting onder lage temperatuur op roestvrij stalen vaten. Half februari, volgend op de oogst, vindt de botteling plaats. Bleekroze. Het bouquet straalt de Provence uit met aroma's van geurig citrus fruit, aardbeien, abrikozen en witte perziken waarna de verfijnde, zijdeachtige smaak deze impressies onderschrijft.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Figuiere Premiere Rose (Biologisch)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *