per fles
19,40
18,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Fleur du Cap Cabernet Sauvignon Series Privée

Een ‘new generation wine’. Zo noemen de wijnmakers hun Fleur du Cap Unfiltered. Door de wijn niet te filteren blijft er meer van het karakter van zowel de cabernet sauvignon als het terroir bewaard. Deze houtgerijpte Cabernet geurt naar zwarte bessen, chocolade en tabak. Het is een krachtige, volle wijn met het smeuïge van confiture, het vlezige van gestoofde pruimen en de kruidige aroma’s van de rijping op nieuw Frans eikenhout. Een dinerwijn. Doordat de wijn niet is gefilterd kan hij wat depot ontwikkelen.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

De Fleur du Cap Cabernet Sauvignon Unflitered wordt gemaakt van 100% cabernet sauvignon van één wijngaard. De tien jaar oude wijngaard ligt op een zuidwestelijke helling in de Bottelarij Hills bij

Wijnkaartbeschrijving

Een krachtige, volle, donkerrode wijn met aroma's van cassis en gestoofde pruimen, een kruidige smaak en een smeuïge afdronk.

Wijnspijssuggestie

De houtgerijpte, krachtige wijn is de ideale begeleider van allerlei soorten geroosterd en gebraden vlees. Ook bij stoofschotels met vlees en knapperige groenten doet hij het goed. Enkele suggesties:

Extra informatie

Fleur du Cap is een brand, merkwijn, van Bergkelder. In de Fleur du Cap probeert wijnmaker Andrea Freeborough het karakteristieke van de druivensoort en de kenmerken van de Kaapse herkomst tot uiting te laten komen. De 'unfiltered range' wordt door de makers de 'new generation wine' genoemd. Door de wijn niet te filteren behoudt de wijn meer smaak en ook zijn pure karakter. De karmozijnrode wijn heeft een uitbundige geur waarin rijpe zwarte bessen, chocolade en tabak voorkomen. Het is een krachtige, volle wijn met het smeuïge van confiture, het vlezige van gestoofde pruimen en de kruidigheid van het houten vat (16 maanden nieuw Frans eiken). Een dinerwijn. Doordat de wijn niet is gefilterd kan hij wat depot ontwikkelen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fleur du Cap Cabernet Sauvignon Series Privée” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *