Follador Laelia Prosecco Rose Brut
Intens fruitig bouquet van vooral appel en witte perzik met aangename tonen van bramen, wilde aardbeien en zwarte bessen. Mooie structuur en eenfrisse, levendige smaak die lang aanhoudt. De naam Laelia, bij ons beter bekend als Mayflower, een zeer geurige orchidee, past uitstekend bij het karakter van deze wijn. Sinds 1769 houdt de familie Follador zich bezig met wijn. De huidige generatie en hun drie dochters en zoon hebben de uitstekende reputatie van het wijnhuis verder verstevigd.
Bestaat uit
- glera 90%
- Pinot Nero 10%
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Italië
Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.
Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.
Ligging wijngaard
Op een hoogte van 150 meter boven de zeespiegelWijnkaartbeschrijving
Intens fruitig bouquet van appel en witte perzik met aangename tonen van bramen, wilde aardbeien enzwarte bessen. Mooie structuur en een frisse, levendige smaak die lang blijft.Wijnspijssuggestie
Uitstekend als apéritief en te combineren met charcuterie, gerookt(e) vlees en vis en rijpe kazen.Extra informatie
Even boven Venetië liggen rondom het plaatsje Treviso de wijngaarden van deze Prosecco. De druiven profiteren hier van een mediterraan klimaat en de bescherming van de Alpen tegen koudeluchtstromen uit Noord-Europa. Sinds 1769 houdt defamilie Follador zich bezig met wijn. De huidige generatie en hun drie dochters en zoon hebben de uitstekende reputatie van het wijnhuis verder verstevigd. Voor de glera druiven wordt de zgn. cryomaceratie (cryo betekent koud) toegepast waarbij de druiven in grote bakken enige tijd in de vriezer worden geplaatst. Later, eenmaal ontdooid en gevinifieerd levert dit goed uitgebalanceerde wijnen op met een intensievere geur en smaak dan bij een traditionele werkwijze. De tweede druivensoort, pinot nero, wordt wordt traditioneel op zijn schil vergist. Volgens de methode Charmat krijgt de wijn zijn mousse. Deze methode noemt men in Italië liever Martinotti-Charmat omdat Martinotti eerder zou zijn geweest met het inzetten van deze methode. Nazijn tweede gisting rijpt de jonge wijn nog minstens twee maanden op zijn lie waarbij het karakter van deze Prosecco zich verder verdiept. De naam Laelia, bij ons beter bekend als Mayflower, een zeer geurige orchidee, past uitstekend bij het karakter van deze wijn.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.