per fles
€ 13,40
12,60
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Follador Prosecco Frizzante

Een milddroge, zacht mousserende wijn met ingetogen aroma’s van appel, peer en citroen. Een lichte, verfrissende dorstlesser en feestwijn. Ook aan te raden als aperitief.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

De proseccodruiven voor de gelijknamige wijn groeien in Valdobbiadene, de DOC ten noorden van Venetie in de streek Veneto.

Wijnkaartbeschrijving

Een milddroge, zacht mousserende wijn met ingetogen aroma's van appel, peer en citroen. Een lichte, verfrissende dorstlesser en feestwijn.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk als aperitief en als begeleider bij diverse borrelhapjes.

Extra informatie

Rijzende ster onder de mousserende wijnen: Prosecco uit Veneto. Prosecco is de naam van de wijn en van de druif waarvan deze vino frizzante is gemaakt. Vino frizzante geeft aan dat de wijn zachte belletjes heeft en niet bruist als een vino spumante. De mousse ontstaat volgens de charmat of cuve close methode. De basiswijn gaat met de zogenaamde tirage enkele dagen in een gesloten tank waar de fijne bubbels zich ontwikkelen. De witgele wijn geurt ingetogen naar appel en peer. In de smaak wordt het witte fruit aangevuld door het frisse van citrus. Deze milddroge, lichte wijn met zijn fijne bubbels is een vrolijk aperitief en een fantastische feestwijn.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Follador Prosecco Frizzante” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *