per fles
€ 21,20
20,40
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Follador Valdobbiadene Prosecco Superiore Cuvee “Torre Di Credazzo”

De Cuvée &#822 ;Torri di Credazzo” maakt Follador van druiven die exclusief uit hun wijngaard op de heuvel rond de Torre di Credazzo komen. Een single vineyard Topprosecco dus. De Torre behoren tot een oud kasteel dat hier duizend jaar geleden heeft gestaan. Deze bijzondere Prosecco heeft fijne en aanhoudende belletjes en aroma’s van appel, perzik en rozenblaadjes. Hij heeft een heerlijke soepele, volle smaak met een opwekkende afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

De druiven voor deze cuvee komen van de familiewijngaarden in het gebied 'Torri di Credazzo'. Deze wijngaarden zijn de oudste van het Valdobbiadene gebied.

Wijnkaartbeschrijving

Deze Cuvée is een Top Prosecco die zich behalve als feestelijk aperitief ook uitstekend laat combineren met risotto met vis of schelpdieren.

Wijnspijssuggestie

Voortreffelijk met pasta, risotto met vis en schelpdieren.

Extra informatie

Sinds 1769 houdt de familie Follador zich bezig met wijn. In 1970 ging Gianfranco Follador zich richten op de productie van mousserende wijnen in het productiegebied Valdobbiadene. Hij was hiermee één van de eersten. Van jongs af aan heeft Gianfranco zijn kinderen de passie voor wijn en Prosecco meegegeven. Zodoende zijn de zoon en de 3 dochters nu allen actief in het bedrijf, samen met hun ouders.


De consumptie van de mousserende wijnen die al snel Prosecco werden genoemd naar de naam van de druif waarvan hij werd gemaakt, nam een enorme vlucht. In 2009 kreeg de Conegliano-Valdobbiadene regio (het beste gebied voor Prosecco) de DOCG status. Dit was een beloning voor de wijnbouwers voor hun jarenlange toewijding aan kwaliteit. Tevens mag hier de aanduiding 'Superiore' aan de naam Prosecco worden toegevoegd.


De druiven voor deze bijzondere Prosecco komen uit de eigen wijngaard gelegen op de heuvel rond de Torri di Credazzo. De klei en kalkhoudende bodem in combinatie met de Zuid-West ligging op een hoogte van 280m maken van deze wijngaard een toplocatie. De goed gerijpte druiven worden handmatig geoogst en daarna volgt de maceratie gedurende 12-18 uur. Vervolgens de eerste gisting in open vaten en daarna de tweede gisting in autoclaaf (gesloten druktank) die bij een temperatuur van 16-18°C 90 tot 120 dagen duurt. Dit wordt de lange Charmat methode genoemd.


Deze Top Prosecco heeft fijne en aanhoudende belletjes en aroma's van appel, perzik en rozenblaadjes. Hij heeft een heerlijk soepele, volle smaak met een opwekkende afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Follador Valdobbiadene Prosecco Superiore Cuvee “Torre Di Credazzo”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *