per fles
€ 16,10
15,50
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Follador Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry

Momenteel niet op voorraad.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we de nieuwe jaargang binnen hebben.

De Extra Dry is één van de 4 Prosecco’s Superiore die Follador vervaardigt. Er wordt een lage opbrengst per ha nagestreefd, zodat een mooie geconcentreerde Prosecco kan worden gemaakt. Deze fijne Prosecco heeft subtiele aanhoudende belletje en een geur van peer, appel, citrus, perzik en een hint van blauweregen. De smaak is vol met een goede lengte.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

De druiven voor deze cuvee komen van de familiewijngaarden in het gebied 'Torri di Credazzo'. Deze wijngaarden zijn de oudste van het Valdobbiadene gebied en liggen op een hoogte van 280 meter boven

Wijnkaartbeschrijving

Superiore is de hoogste Prosecco kwaliteit: naast een heerlijk aperitief is het een verrassende match met fijne gerechten met vis en schelpdieren.

Wijnspijssuggestie

Perfecte begeleider van vis en gerechten met schelpdieren.

Extra informatie

Sinds 1769 houdt de familie Follador zich bezig met wijn. In 1970 ging Gianfranco Follador zich richten op de productie van mousserende wijnen in het productiegebied Valdobbiadene. Hij was hiermee één van de eersten. Van jongs af aan heeft Gianfranco zijn kinderen de passie voor wijn en Prosecco meegegeven. Zodoende zijn de zoon en de 3 dochters nu allen actief in het bedrijf, samen met hun ouders.


De consumptie van de mousserende wijnen die al snel Prosecco werden genoemd naar de naam van druif waarvan hij werd gemaakt, nam een enorme vlucht. In 2009 kreeg de Conegliano-Valdobbiadene regio (het beste gebied voor Prosecco) de DOCG status. Dit was een beloning voor de wijnbouwers voor hun jarenlange toewijding aan kwaliteit. Tevens mag hier de aanduiding 'Superiore' aan de naam Prosecco worden toegevoegd. Deze Prosecco Superiore Extra Dry is de klassieke stijl in dit gebied. Hij heeft wat meer restsuiker dan de Brut, die hoofdzakelijk wordt geëxporteerd. Na de oogst ondergaan de goed gerijpte druiven de koude maceratie gedurende 12-18 uur. Vervolgens de eerste gisting in open vaten en daarna de tweede gisting in autoclaaf (gesloten druktank) die bij een temperatuur van 16-18 graden ongeveer 120 dagen duurt. Dit wordt de Charmat methode genoemd.


Deze fijne Prosecco heeft subtiele aanhoudende belletjes en een geur peer, appel, citrus en perzik en een hint van blauwe regen. De smaak is vol met een goede lengte.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Follador Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *