per fles
€ 10,05
9,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Les Salices Pinot Noir – Francois Lurton

Kersenrood van kleur, een elegante neus van morellen en zwarte bessen omlijst met rokerige tonen die voortgezet worden in de soepele en zachte smaak met een lange afdronk.

Geproduceerd door Francois Lurton in het district Azille in de buurt van Carcassonne. De Tramontana die hier uit het Noordwesten waait zorgt, ook zomers, geregeld voor afkoeling en daar voelt de pinot noir zich uitstekend bij.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

In de heuvels langs de Argent Double rivier.

Wijnkaartbeschrijving

Kersenrood, een elegante neus van morellen en zwarte bessen omlijst met rokerige tonen die voortgezet wordt in een soepele, zachte smaak met een lange afdronk.

Wijnspijssuggestie

Apéritief, schelpdieren, zalm, snoekbaars filet, gebakken tong, kalfs- en varkensvlees.

Extra informatie

De pinot noir vindt zijn origine in de Bourgogne, Frankrijks noordelijkste gebied voor grote rode wijnen. Maar ook buiten de Bourgogne kunnen interessante wijnen van deze druivensoort worden geproduceerd, zoals in het district Azille in de buurt van Carcassonne. De Tramontana die hier uit het Noordwesten waait zorgt, ook zomers, geregeld voor afkoeling en daar voelt de pinot noir zich uitstekend bij. Het was Francois Lurton, telg van een wijnbouwersfamilie uit Bordeaux (5e generatie), die in de jaren 80 van de vorige eeuw het potentieel ontdekte in het Franse Zuiden. Na het vinden van de mooiste terroirs kocht hij het historische Domaine Les Salices, gelegen bij het vestingstadje Carcassonne. Gebruikmakend van de mogelijkheden van de verschillende terroirs slaagt de gepassioneerde Francois Lurton er telkens in om verschillende cépagewijnen te maken van uitmuntende kwaliteit. Zoals deze Pinot Noir.

Proefnotities: Kersenrood van kleur, een elegante neus van morellen en zwarte bessen omlijst met rokerige tonen die voortgezet worden in de soepele en zachte smaak met een lange afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Les Salices Pinot Noir – Francois Lurton” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *