per fles
€ 16,85
16,25
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Francois Lurton Hermanos Lurton Cuesta De Oro Verdejo

Fraai licht geel met gouden reflexen, een intens bouquet, fris en grassig met impressies van rijp wit fruit, vers gemaaid gras en gedroogde bloemen. De smaak is goed gestructureerd en fraai in balans met een lange aromatische afdronk. Lurton beschikt over 12 hectare wijngaard die met verdejo gestoffeerd is en zijn Cuesta de Oro toont in optima forma de noblesse van deze druivensoort die dan ook tot de beste van de streek wordt gerekend.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Ligging wijngaard

Op een plateau van 600 à 700 meter hoogte bij Villafranca de Duero. De Duero rivier is vlakbij en heeft een egaliserend effect op de warmte variaties die groot zijn in dit gebied.

Wijnkaartbeschrijving

Een intens bouquet, fris en grassig met impressies van rijp wit fruit, vers gemaaid hooi en gedroogde bloemen. De smaak is goed gestructureerd en met een lange aromatische afdronk.

Wijnspijssuggestie

Aperitief, maar ook lekker bij visgerechten: fruits de mer, inktvis, garnalen, sushi, sashimi, snoek in saus, gebakken sliptong. Drink deze wijn ook bij Aziatische gerechten.

Extra informatie

Rueda is de zuidelijkste DO van het oude Castilla en ligt in het Centraal Plateau, op 600 tot 780 meter hoogte. Rueda is in opkomst gekomen door Emile Peynaud, de beroemde wijnprofessor uit Bordeaux. Hij onderzocht de omstandigheden van Rueda en adviseerde om de lokale druif verdejo meer te gebruiken. Deze druif is perfect aangepast aan de bodem en het microklimaat van de streek. Hij geeft met de juiste vinificatiemethode rijke wijnen met lengte en fruitige aroma's van perziken en abrikozen. De verdejo wordt laat geplukt, doorgaans een maand na de sauvignon, en heeft een sterke fenologische expressie. Francois Lurton behoorde tot de eerste wijnbouwers in de jaren '90 van de vorige eeuw die een frissere stijl ontwikkelden bij rijping in houten fusten op z'n lie. Lurton beschikt over 12 hectare wijngaard die met verdejo gestoffeerd is en zijn Cuesta de Oro toont in optima forma de noblesse van deze druivensoort die dan ook tot de beste van de streek wordt gerekend. Proefnotities: fraai licht geel met gouden reflexen, een intens bouquet, fris en grassig met impressies van rijp wit fruit, vers gemaaid gras en gedroogde bloemen. De smaak is goed gestructureerd en fraai in balans met een lange aromatische afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Francois Lurton Hermanos Lurton Cuesta De Oro Verdejo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *