per fles
€ 11,60
10,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Francois Lurton Hermanos Lurton Verdejo

Helder en bleekgeel van kleur, een intens bouquet van vers gemaaid hooi en fruit. In de mond rond en zacht met impressies van wit fruit, venkel en gedroogd fruit als gevolg van de rijping op zijn lie. Rueda is in opkomst gekomen door Emile Peynaud, de beroemde wijnprofessor uit Bordeaux. Hij onderzocht de omstandigheden van Rueda en adviseerde om de lokale druif verdejo meer te gebruiken. Deze druif is perfect aangepast aan de bodem en het microklimaat van deze streek.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Ligging wijngaard

Op een plateau van 600 à 700 meter hoogte bij Villafranca de Duero. De Duero rivier is vlakbij en heeft een egaliserend effect op de warmte variaties die groot zijn in dit gebied.

Wijnkaartbeschrijving

Helder en bleekgeel van kleur, een intens bouquet van vers gemaaid hooi en fruit. In de mond rond en zacht met impressies van wit fruit, venkel en gedroogd fruit.

Wijnspijssuggestie

Mooi als apéritief of bij desserts zoals appeltaart en fruitsalades.

Extra informatie

Rueda is de zuidelijkste DO van het oude Castilla en ligt in het Centraal Plateau op 600 tot 780 meter hoogte. Rueda is in opkomst gekomen door Emile Peynaud, de beroemde wijnprofessor uit Bordeaux. Hij onderzocht de omstandigheden van Rueda en adviseerde om de lokale druif verdejo meer te gebruiken. Deze druif is perfect aangepast aan de bodem en het microklimaat van deze streek. Hij geeft met de juiste vinificatiemethode een heerlijke, fruitige wijn met een goede zuurgraad. Francois Lurton beschikt over 12 hectare wijngaard die met verdejo gestoffeerd is. De aanplant gebeurde tussen 2005 en 2008 en is dus nog vrij jong. Daarom wordt bij een klein aantal gecontracteerde wijnboeren druiven bijgekocht om de hoge kwaliteitstandaard van Francois Lurton in ere te houden. Proefnotities: Helder en bleekgeel van kleur, een intens bouquet van vers gemaaid hooi en fruit. In de mond rond en zacht met impressies van wit fruit, venkel en gedroogd fruit als gevolg van de rijping op zijn lie.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Francois Lurton Hermanos Lurton Verdejo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *