per fles
€ 10,05
9,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Les Salices Sauvignon – Francois Lurton

Lichtgeel met groene reflexen, het bouquet onthult tonen van citrus (citroen en limoen) gevolgd door impressies van witte bloemen (kamperfoelie) en exotisch fruit. Elegant van smaak met vers fruit zoals zwarte bessen en in de afdronk een mineraliteit waarin grapefruit te ontdekken valt. Het was Franncois Lurton, telg van een wijnbouwersfamilie uit Bordeaux (5e genereatie), die in de jaren 8 van de vorige eeuw het potentieel ontdekte in het Franse Zuiden. Op verschillende terroirs weet hij fraaie cépagewijnen te maken.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

In de heuvels langs de Argent Double rivier.

Wijnkaartbeschrijving

Lichtgeel, bouquet met tonen van citrus, witte bloemen en exotisch fruit. Elegant van smaak en fruitig, zwarte bessen en mineraliteit in de afdronk en een vleugje grapefruit.

Wijnspijssuggestie

Apéritief, vis, schaal- en schelpdieren, kip, kalfs- en varkensvlees, bij een stukje geitenkaas of hartig hapje.

Extra informatie

Sauvignon Blanc is één van de opvallendste druivenrassen en valt vooral in de smaak bij mensen die van pittig-rinse, droge, ongecompliceerde wijnen houden. Het is een druif voor de ongeduldige tijd waarin wij leven. De wijnen met hun prikkelende, verfrissende aroma moeten jong en fris gedronken worden. De druif is vermoedelijk afkomstig uit Bordeaux maar is ook al lang geleden gesignaleerd in het Loiredal. Inmiddels groeit hij wereldwijd in diverse wijngebieden. Zo ook in de Languedoc. Het was Francois Lurton, telg van een wijnbouwersfamilie uit Bordeaux (5e generatie) die in de jaren 80 van de vorige eeuw het potentieel ontdekte in het Franse Zuiden. Na het vinden van de mooiste terroirs kocht hij het historische Domaine Les Salices, gelegen bij het vestigstadje Carcassonne. Gebruikmakend van de mogelijkheden van de verschillende terroirs slaagt de gepassioneerde Francois Lurton er telkens in om verschillende cépagewijnen te maken van uitmuntende kwaliteit. Zoals deze sauvignon blanc. Proefnotities: Lichtgeel met groene reflexen, het bouquet onthult tonen van citrus (citroen en limoen) gevolgd door impressies van witte bloemen (kamperfoelie) en exotisch fruit. Elegent van smaak met vers fruit zoals zwarte bessen en in de afdronk een mineraliteit waarin grapefruit te ontdekken valt.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Les Salices Sauvignon – Francois Lurton” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *