per fles
€ 9,15
8,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Francois Lurton Terres Fumees Gris De Sauvignon

Bleek, zalmachtig roze van kleur. Een verleidelijk bouquet met verfijnde aroma’s van jasmijn, jeneverbessen, citroen en perzik. De smaak heeft een zachte aanzet, vervolgt met een mooie mineraliteit en combineert op fraaie wijze de zachtheid van perzik met de levendigheid van citrusfruit. De wijn is een blend van sauvignon gris en sauvignon blanc. De ‘gris’ is een minder voorkomende variant van de ‘blanc’ en geeft roze druiven. De gepassioneerde Francois Lurton plantte op geselecteerde plots in de Languedoc en Gers deze bijzondere druivensoort.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Geselecteerde percelen in Languedoc en Gers.

Wijnkaartbeschrijving

Zalmkleur. Bouquet van jasmijn, jeneverbessen, citroen en perzik. De smaak heeft mooie mineraliteit en combineert fraai de zachtheid van perzik met de levendigheid van citrusfruit.

Wijnspijssuggestie

Zomerse salades, koude vleeswaren, licht kruidige gerechten en desserts van rood fruit.

Extra informatie

De wijn is een blend van sauvignon gris en sauvignon blanc. De 'gris' is een minder voorkomende variant van de 'blanc' en geeft roze druiven. Verantwoordelijk voor deze bijzondere Terres Fumées is de gepassioneerde Francois Lurton, telg van een wijnbouwersfamilie (5e generatie) uit Bordeaux. Hij plantte op zorgvuldig uitgekozen plots in de Languedoc en Gers deze bijzondere druivensoort. Leeftijd van de druivenstokken is gemiddeld 15 tot 20 jaar. Om een optimale extractie van de roze kleur uit de sauvignon gris te verkrijgen vindt een lange maceratie plaats. Daarna worden de druiven geperst, vervolgens koud gestabiliseerd en op zijn gefilterde lees terug gebracht waarna de gisting op lage temperatuur (tussen 16 en 18 graden) plaatsvindt. Na de vinificatie blijft de jonge wijn, alvorens te worden gebotteld, nog een paar weken op zijn lees wat bijdraagt aan bouquet en smaak. Proefnotities: Bleek, zalmachtig roze van kleur. Een verleidelijk bouquet met verfijnde aroma's van jasmijn, jeneverbessen, citroen en perzik. De smaak heeft een zachte aanzet, vervolgt met een mooie mineraliteit en combineert op fraaie wijze de zachtheid van perzik met de levendigheid van citrusfruit.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Francois Lurton Terres Fumees Gris De Sauvignon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *