per fles
€ 81,00
80,40
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Freemark Abbey Cabernet Sauvignon

Diep donker rood, in geur en smaak een expressie van donker fruit, zoals bramen, zwarte bessen, bosbessen en donkere kersen omlijst door zachte houttonen. Stevig en tegelijkertijd weelderig met een grote complexiteit en structuur. Een grote wijn! Freemark Abbey is een van de meest gerespecteerde wijnhuizen in Napa Valley waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1886 en nu deel uitmaakt van de Jackson Family.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Verenigde Staten

De Verenigde staten staat op de vierde plaats in de wereld qua productie van wijn. Californië is de belangrijkste staat en is verantwoordelijk voor ongeveer 90% van de wijnproductie in Amerika. Door het zonnige en warme klimaat kunnen de druiven goed rijpen en worden er mooie krachtige wijnen geproduceerd vol met aroma’s. Het paradepaardje van Californië is de zinfandel druif. Daarnaast wordt ook de chardonnay, cabernet sauvignon, shiraz, merlot en pinot noir verbouwd.

Wijnkaartbeschrijving

Een expressie van donker fruit, zoals bramen, zwarte bessen, bosbessen en donkere kersen omlijstdoor zachte houttonen. Stevig en weelderig met een grote complexiteit en structuur.

Wijnspijssuggestie

Een echte maaltijdwijn: heerlijke combinaties zijn mogelijk met: Vleesgerechten: rundvlees, kalfslever, lamsvlees in allerlei vormen, waaronder lamsbout en lamsrug.

Extra informatie

In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport,Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie: de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. Freemark Abbey, een van de meest gerespecteerde wijnhuizen in Napa Valley waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1886. De aanpak is hier niet gericht op trendy maar juist op het maken van elegante, klassiek gestructureerde en verfijnde wijnen. De druiven zijn afkomstig van verschillende wijngaarden, elk met een verschillende ligging en een terroir die bestaat uit o.a. leem, klei en vulkanische grond. De mist van de Pacific zorgt voor koele ochtenden en als de nevel 's middags is opgelost koesteren de druiven zich in de warme middagzon, een ideale langzame rijpingsperiode. De alcoholische gisting vond plaats op roestvrij staal en na de malolactische gisting kreeg de jonge wijn een rijping van bijna 28 (!) maanden op Frans en Amerikaans eiken (waarvan 30% nieuw). Diep donker rood, in geur en smaak een expressie van donker fruit, zoals bramen, zwarte bessen, bosbessen en donkere kersen omlijst door zachte houttonen. Stevig en tegelijkertijd weelderig met een grote complexiteit en structuur. Een grote wijn!


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Freemark Abbey Cabernet Sauvignon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *