per fles
€ 39,35
38,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Freemark Abbey Chardonnay

Bouquet geeft veel fruit (groene appel, peer, banaan en ananas) en zet zich voort in de levendige smaak aangevuld met citrus en perzik. Geïntegreerde houtrijping zorgt voor complexiteit, hint van nootmuskaat, vanille, brioche, kruidnagelen licht gebakken appel. Zo’n 6 % van de most gistte op fust. Geen malolactische gisting om de frisheid te garanderen. Voor de botteling rijpte 8 % van de jonge wijn 4 maanden op Frans eiken. Freemark Abbey is een van de meest gerespecteerde wijnhuizen in Napa Valley.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Verenigde Staten

De Verenigde staten staat op de vierde plaats in de wereld qua productie van wijn. Californië is de belangrijkste staat en is verantwoordelijk voor ongeveer 90% van de wijnproductie in Amerika. Door het zonnige en warme klimaat kunnen de druiven goed rijpen en worden er mooie krachtige wijnen geproduceerd vol met aroma’s. Het paradepaardje van Californië is de zinfandel druif. Daarnaast wordt ook de chardonnay, cabernet sauvignon, shiraz, merlot en pinot noir verbouwd.

Ligging wijngaard

Vier verschillende wijngaarden: in Carneros, Coombsville, Howell Mountain en de heuvels van Napa Valley

Wijnkaartbeschrijving

Bouquet van groene appel, peer, banaan en ananas. Levendige smaak voegt citrus en perzik toe. Complex met hint van nootmuskaat, vanille, brioche, kruidnagel en licht gebakken appel.

Wijnspijssuggestie

Win-win combinaties zijn te maken met schaal- en schelpdieren, vis, kalfs- en varkensvlees, gevogelte (kip, kalkoen, parelhoen, tamme eend), konijn en romige witschimmelkazen zoals Brie, Chaour

Extra informatie

In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport, Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie: de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. Freemark Abbey, een van de meest gerespecteerde wijnhuizen in Napa Valley waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1886. De aanpak is hier niet gericht op trendy maar juist op het maken van elegante, klassiek gestructureerde en verfijnde wijnen. De druiven zijn afkomstig van vier verschillende wijngaarden elk met een verschillende ligging en een terroir die varieert van klei, leem, grind, zand tot vulkanisch. De mist van de Pacific zorgt voor koele ochtenden en als de nevel 's middags is opgelost koesteren de druiven zich in de warme middagzon, een ideale langzame rijpingsperiode. Zo'n 60% van de most gistte op fust en de rest op roestvrij staal. Om de frisheid te garanderen is geen malolactische gisting toegepast. Voor de botteling rijpte 80% van de jonge wijn 4 maanden op Frans eiken (waarvan 15% nieuw). Bouquet geeft veel fruit (groene appel, peer, banaan en ananas) dat zich doorzet in de levendige smaak aangevuld met citrusen perzik. Goed geïntegreerde houtrijping zorgt voor complexiteit, hint van nootmuskaat, vanille, brioche, kruidnagel en licht gebakken appel.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Freemark Abbey Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *