per fles
15,55
14,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Fritz Wassmer Spätburgunder Qba

Typisch, fijne en warme Bourgogne stijl, zacht en vol van smaak, goede concentratie en mooi fruit. Deze Qba is de basiswijn en geldt als uitstekend visitekaartje voor Fritz Wassmer. De terroirs zijn zorgvuldig geselecteerd, top pinot noir klonen uit de Bourgogne zijn aangeplant, handmatige oogst, lage opbrengsten en een traditionele vinificatie staan borg voor een uitstekende kwaliteit.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Duitsland

Duitsland hoort van oudsher tot de grootste wijnlanden van Europa. Door de populariteit van bier en door de oorlogen, is de wijnbouw de afgelopen honderd jaar in verval geraakt. Gelukkig is wijn de laatste decennia weer meer in opkomst. Momenteel is Duitsland na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e producent van Europa.

De meeste witte wijnen worden gemaakt van de riesling druif. Rode wijnen worden vaak van pinot noir gemaakt, in Duitsland wordt deze druif de Spätburgunder genoemd.

Ligging wijngaard

Zorgvuldig geselecteerde wijngaarden op de Roter Berg bij Kenzingen, Bienenberg bij Malterdingen, Staufener Schlossberg en kleine terrassen bij Herbolzheim.

Wijnkaartbeschrijving

Typisch, fijne en warme Bourgogne stijl, zacht en vol van smaak, goede concentratie en mooi fruit.

Wijnspijssuggestie

Uitstekende combinaties zijn te maken met vleesschotels, wild als haas, wild zwijn, duif of kwartel en Maasdammer kaas. Verrassend goed inzetbaar ook bij gerookte of gegrilde zalm.

Extra informatie

Baden is het meest zuidelijke wijnbouwgebied in Duitsland. In de vroege Middeleeuwen vestigden zich hier de Cisterciënzer monniken uit Beaune. Met hun hoge wijncultuur zagen zij de unieke terroir en grote mogelijkheden in deze streek. Het wijngoed Fritz Wassmer ligt in het zonovergoten Markgräferland terwijl de meeste wijngaarden zich in de Breisgau-regio bevinden. Het domein kende al een solide traditie maar het was Fritz Wassmer, telg van de recente generatie, die in 1998 de beslissing nam om zich uitsluitend te richten op wijnen met grote concentratie en kracht. Na de handmatige oogst laat men de most spontaan vergisten op houten vaten waarna de jonge wijn 12 tot 14 maanden rijpt op nieuwe barriques. Deze Qba is de basiswijn en geldt als uitstekend visitekaartje voor Fritz Wassmer. Proefnotities: Typisch, fijne en warme Bourgogne stijl, zacht en vol van smaak, goede concentratie en mooi fruit.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fritz Wassmer Spätburgunder Qba” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *