per fles
€ 29,75
29,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

G.D. Vajra Barbera D’Alba Doc

De Barbera d’Alba van Vajra heeft zijn oorsprong in zeer verschillende terroirs. Hierdoor zijn zij in staat om deze Barbera te maken die een zekere complexiteit bezit. De handmatige oogst vindt plaats in de tweede helft van september. De vinificatie duurt 15 tot 2 dagen. Hierna volgt de malolactische gisting. De rijping gebeurt in eiken vaten en roestvrijstalen vaten voor ongeveer 12 maanden. De wijn heeft florale en fruitige tonen maar ook tonen van tabak en kruiden. In de smaak tonen van zwart fruit.De wijn heeft een goede vulling en lengte.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

De Fossat, San Pietro, Passau en Fontani wijngaarden liggen in de gemeente Barolo. De Piedicucche wijngaard ligt in de gemeente Novello en de Bricco Bertone wijngaard ligt in de gemeente Sinio.

Wijnkaartbeschrijving

Heerlijke Barbera d'Alba met veel fruit en vulling.

Wijnspijssuggestie

Bij rood vlees en wild zwijn.

Extra informatie

Het wijnbedrijf G.D. Vajra werd in 1972 door Aldo Vaira gesticht. Van zijn grootvader erfde hij wijngaarden in de hoogstgelegen gemeente van Barolo, Vergne. Met zijn vrouw Milena bouwde hij het bedrijf op, met het doel wijn te produceren onder eigen label. De wijnen worden uitsluitend van eigen druiven vervaardigd. In de loop van de jaren zijn dochter Francesca en de zonen Giuseppe en Isidoro ook in het bedrijf actief geworden. Het is een bijzonder familiebedrijf dat door veel innovatie en samenwerking met de universiteit van Turijn een reputatie heeft opgebouwd waarmee zij tot de top van de Barolo behoren. Waar Aldo Vaira ooit startte met de familie wijngaard, is het eigendom van het bedrijf in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan 40 ha. Gelukkig heeft het gamma van Vajra zich niet verengd tot Nebbiolo alleen: door hun Barbera wijngaarden te koesteren, kunnen zij hieruit een aantrekkelijke Barbera d'Alba maken. De barbera druiven uit de Bricco Bertone wijngaard geven wijnen met veel kracht en donker fruit. De tweede helft van september vindt hier de handmatige oogst plaats. De vinificatie duurt 15 tot 20 dagen waarna malolactische gisting volgt. De rijping gebeurt in eigen vaten en roestvrijstalen vaten voor ongeveer 12 maanden. De wijn heeft florale en fruitige tonen maar ook tonen van tabak en kruiden. In de smaak komt zwart fruit naar voren. De wijn heeft een goede vulling en lengte.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “G.D. Vajra Barbera D’Alba Doc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *