per fles
€ 33,15
32,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

G.D. Vajra Langhe Riesling Petracine Doc

Aldo Vaira was sinds zijn studie gefascineerd door de riesling druif. Hij begon zich eind jaren 7 erin te verdiepen en hun eerste riesling wijngaard was een feit. Na handmatige oogst begin september, lichte persing en korte stabilisatie volgt de vinificatie die 15 tot 2 dagen duurt. Rijping in RVS. De wijn is lichtgeel van kleur met florale aroma’s en impressies van appel, perzik en citrus. De smaak heeft structuur, frisse tonen en lengte. Een klasse wijn.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

De Fossati wijngaard gelegen in het hoogste gedeelte van de gemeente Barolo en een lager gelegen wijngaard op het noordoosten in de Bertone regio in de gemeente Sinio.

Wijnkaartbeschrijving

Bijzondere wijn met frisse tonen van appel, perzik en citrus.

Wijnspijssuggestie

Mooi bij gevogelte, visgerechten en bij gerechten uit de Aziatische keuken.

Extra informatie

Het wijnbedrijf G.D. Vajra werd in 1972 door Aldo Vaira gesticht. De initialen G.D. verwijzen naar Giuseppe Domenico, de grootvader van wie hij de wijngaarden in Vergne, de hoogst gelegen gemeente van Barolo, erfde. Met zijn vrouw Milena bouwde hij het bedrijf op met het doel wijn te produceren onder eigen label. De wijnen worden uitsluitend van eigen druiven vervaardigd. In de loop van de jaren zijn dochter Francesca en zonen Giuseppe en Isidoro ook in het bedrijf gekomen. Het is een bijzonder familiebedrijf dat door veel innovatie en samenwerking met de universiteit van Turijn een reputatie heeft opgebouwd waarmee zij tot de top van Barolo behoren. Ooit startte Aldo Vaira met de familiewijngaard. Nu is het eigendom uitgegroeid tot meer dan 40 hectaren. Eind jaren 70 begon Aldo Vaira zich in de Riesling druif te verdiepen en de eerste aanplant werd een feit. Zo ontstond Riesling Petracine. De naam ervan verwijst naar wortels en stenen die deze varieteit karakteristiek maken. Vaira werd zo de pionier met Riesling in het gebied dat tot dan toe zijn faam ontleende aan Barolo's. Inmiddels zijn anderen hem gevolgd. Hun eerste Riesling wijngaard is in Fossati, de tweede ligt in Bertone. De handmatige oogst is de eerste helft van september en vindt plaats in verschillende fases. Lichte persing en korte stabilisatie gevolgd door vinificatie die 15 tot 20 dagen duurt. De wijn rijpt in RVS en wordt na 6 maanden gebotteld. De wijn is lichtgeel met florale aroma's en impressies van appel, perzik en citrus. Een klasse wijn.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “G.D. Vajra Langhe Riesling Petracine Doc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *