per fles
€ 14,05
13,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

G.D. Vajra Moscato D’Asti

De Moscato d’Asti van Vajra komt uit de gemeente Mango. Boven op een heuvel ligt hun Riforno wijngaard, pal op het zuiden. De eerste Moscato stokken gingen in 1986 de grond in: de jongste zijn van 2 7. Het bereidingsproces is bijzonder omdat hij licht mousserend en friszoet is. Het alcoholgehalte is laag: 5,5%. De wijn heeft een gele kleur en uitbundige aroma’s van perzik, abrikoos en exotisch fruit. Verfijnde en aanhoudende belletjes benadrukken het frisse karakter van de Moscato en monden uit in een ronde, lange afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

In de gemeente Mango.

Wijnkaartbeschrijving

Verrassend fruitige licht mousserende wijn van hetgerenommeerde huis Vajra.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk met vers fruit desserts.

Extra informatie

Het wijnbedrijf G.D. Vajra werd in 1972 door Aldo Vajra gesticht. De initialen G.D. verwijzen naar de grootvader van wie hij de wijngaarden erfde in de hoogstgelegen gemeente van Barolo, Vergne. Samen met zijn vrouw Milena bouwde hij het bedrijf op, met het doel wijn te produceren onder eigen label. De wijnen worden uitsluitend van eigen druiven gemaak. In de loop van de jaren zijn dochter Francesca en de zonen Giuseppe en Isidoro ook in het bedrijf gekomen. Het is een bijzonder familiebedrijf dat door veel innovatie en samenwerking met de universiteit van Turijn een reputatie heeft opgebouwd waarmee het tot de top van de Barolo behoort. Gelukkig heeft het gamma van Vajra zich vereng tot Nebbiolo alleen: in de gemeente Mango bevindt zich hun Riforno wijngaard voor de moscato. Hij werd geplant op een heuvel en de ligging is pal zuid. Vajra wacht tot de Moscato goed rijp is en oogst dan bij dageraad zodat de druiven koel in de kelder aankomen. Een zachte persing en koude stabilisatie gaan vooraf aan de vinificatie, die ongeveer 7 dagen duurt. Zo behouden ze alle fruitigheid in hun Moscato die in speciale RVS vaten bewaard wordt. Het is een licht mousserende wijn met een laag alcoholgehalte: 5,5%. In november wordt de eerste botteling gedaan zodat de Kerstdagen met de nieuwe wijn gevierd kan worden. De wijn heeft een gele kleur en uitbundige aroma's van perzik, abrikoos en exotisch fruit. Verfijnde en aanhoudende belletjes benadrukken het frisse karakter van de Moscato en monden uit in een ronde, lange afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “G.D. Vajra Moscato D’Asti” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *