per fles
€ 9,15
8,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Gamay Noir Henry Fessy

De Henry Fessy Gamay Noir heeft een robijnrode kleur, barst van sappige rood fruit aroma’s en heeft tonen van subtiele specerijen. De wijn is opmerkelijk zacht met een mooie concentratie. Het mondgevoel is rijk, vol van rijp fruit en soepele tannines.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

In het hartje van de Beaujolais.

Wijnkaartbeschrijving

De Henry Fessy Gamay Noir heeft een robijnrode kleur, barst van sappige rood fruit aroma's en heeft tonen van subtiele specerijen.

Wijnspijssuggestie

Lekker bij wild vlees, stoofschotels, charcuterie en kaas.

Extra informatie

De van origine uit Bourgougne afkomstige druif Gamay Noir is een natuurlijk fruitige druif die de basis legt voor elegante en gebalanceerde wijnen. De druiven voor deze wijn groeien op het 70 ha. grote estate van Henry Fessy in het hart van de Beaujolais. Op het etiket van deze wijn wordt de uil geëerd die in de wijngaard een duurzame strijd aangaat tegen knaagdieren en andere bedreigingen van de druivenstok. De Henry Fessy Gamay Noir heeft een robijnrode kleur, barst van sappige rood fruit aroma's en heeft tonen van subtiele specerijen. De wijn is opmerkelijk zacht met een mooie concentratie. Het mondgevoel is rijk, vol van rijp fruit en soepele tannines.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gamay Noir Henry Fessy” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *