per fles
€ 13,70
12,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Great Expectations Triangle

Diep karmozijn rood met paarsachtige tint. Prominent in de neus het aroma van sigarenkistjes en bramen. Het subtiele gebruik van eiken zorgt voor complexiteit en structuur. Het beroemde boek Great Expectations (Grote Verwachtingen) van de Engelse schrijver Charles Dickens inspireerde wijnmaker Jan du Toit tot de serie gelijknamige wijnen waarvan bij ieder oogstjaar de ‘expectations’ omtrent de kwaliteit die van het vorige jaar overtreffen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

Zuidelijke helling

Wijnkaartbeschrijving

Diep rood met paarsachtige tint. Prominent in de neus het aroma van sigarenkistjes en bramen. Het subtiele gebruik van eiken zorgt voor complexiteiten structuur.

Wijnspijssuggestie

Een echte maaltijdwijn bij: Vlees: rundvlees, kalfslever, lamsvlees (lamsbout en lamsrug) Wild: klein wild als bijvoorbeeld haas (hazenrug)

Extra informatie

Het Zuid-Afrikaanse estate Goedverwacht ligt in de Breederivier vallei in het district Robertson Valley, zo'n 150 km ten oosten van Kaapstad. De 130 ha. tellende wijngaard heeft verschillende soorten terroir waar de verschillende druivensoorten op zijn afgestemd. Het warme en droge klimaat en het ontbreken van zware industriezorgen voor ideale omstandigheden.


Het beroemde boek Great Expectations (Grote Verwachtingen) van de Engelse schrijver Charles Dickens inspireerde eigenaar en wijnmaker Jan du Toit tot een serie gelijknamige wijnen waarvan bij ieder komend oogstjaar de 'expectations' omtrent de kwaliteit die van het vorige jaar overtreffen. De kraanvogels op het etiket zijn vliegend afgebeeld en staan met hun beweging symbool voor het constant zoeken en streven naar verbetering en nieuwe horizons.


Op een perceel met een terroir van verweerde schalie met een hoog gehalte aan kalk excelleren de cabernet sauvignon, cabernet franc en merlot. Deze cépages worden afzonderlijk van elkaar gevinifieerd onder gecontroleerde temperatuur. Na een rijping van 14 maanden op Frans eiken vindt de assemblage plaats. Voorafgaand aan de botteling krijgt de wijn nog een lichte filtratie.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Great Expectations Triangle” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *