per fles
€ 21,35
20,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Gran Lurton Blanco – Piedra Negra

Het bouquet pleziert met frisse aroma’s van limoen, kruiden, tonen van vanille en hazelnoten en wordt omlijst met een zweempje hout. De zalvende smaak heeft een heerlijke afdronk met een klein botertje. Terroir en klimaat bleken zeer geschikt voor de druivensoort furmint, de naam voor de Hongaarse tokay, die in deze Gran Lurton wordt aangevuld met sauvignon blanc. Tijdens de vinificatie is geen malolactische gisting toegepast.

James Suckling en Master of Wine Tim Atkin beoordeelden de wijn respectievelijk met 95 en 96 punten.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Argentinië

Argentinië is het grootste wijnland van Zuid-Amerika. De wijnranken groeien met name tegen de oostelijke hellingen van de Andes in het westen van Argentinië. Het bekendste wijngebied is de Mendoza.

De bekendste witte wijnen worden gemaakt van de torrentés, de chardonnay en sauvignon blanc druiven. Qua rode wijn is de malbec het meest geproduceerd. Met zijn dikke schil zorgt deze druif voor robuuste wijnen, die goed samengaan met de Argentijnse keuken.

Ligging wijngaard

Op 1100 meter hoogte

Wijnkaartbeschrijving

Frisse aroma's van limoen, kruiden, tonen van vanille en hazelnoten omlijst met een zweempje hout. De zalvende smaak heeft een heerlijke afdronk met een klein botertje.

Wijnspijssuggestie

Bijzonder combinaties zijn te maken met zeeduivel in romige saus, parelhoen en kaas (Roquefort)

Extra informatie

De Argentijnse wijngebieden liggen ongeveer duizend kilometer landinwaarts, aan de voet van de Andes. Het is er droog, zeer droog zelfs. Dat er geen woestijn is ontstaan, is te danken aan het smeltwater uit de bergen. De belangrijkste wijnprovincie is Mendoza die onderverdeeld is in vijf regio's waarvan Valle del Uco de beste wijnenproduceert. Ondanks de hitte wordt dit gebied als koel aangemerkt dankzij de ligging op 1100 meter hoogte.

Pionier François Lurton stichtte in de Uco-vallei zijn Bodega Piedra Negra. Op basis van zijn expertise die hij over de hele wereld heeft opgedaan, introduceerde Lurton onmiddellijk milieuvriendelijke wijnbouw.

Terroir en klimaat bleken zeer geschikt voor de druivensoort furmint (een andere naam voor de Hongaarse tokay) die in deze Gran Lurton wordt aangevuld met sauvignon blanc. Beide soorten druivenstokken zijn 20 jaar oud en de opbrengst blijft beperkt tot 40 hl/ha wat bijdraagt aan de hoge kwaliteit. De most gist op fust en er vindt daarna geen malolactische gisting plaats. Na de rijping op zijn lie volgt een lagering op Franse vaten die deels nieuw en deels tweede jaars zijn.

James Suckling en Master of Wine Tim Atkin beoordeelden de wijn met respectievelijk 95 en 96 punten.

Proefnotities: Het bouquet pleziert met frisse aroma's van limoen, kruiden, tonen van vanille en hazelnoten en wordt omlijst met een zweempje hout. De zalvende smaak heeft een heerlijke afdronk met een klein botertje.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gran Lurton Blanco – Piedra Negra” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *