per fles
€ 20,85
20,25
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Gran Lurton Cabernet Sauvignon – Piedra Negra

De Gran Lurton Cabernet Sauvignon heeft een elegante neus met tonen van kruiden, kruidnagel, gebrande koffie en vanille. De complexe smaak, heeft grote diepte, een levendige zuurgraad, goede tannine structuur en een fruitige afdronk. Na de malolactische gisting bleef de jonge wijn 12 maanden op dezelfde vaten en werd gevolgd door 13 maanden lagering op Frans eiken waarvan 5 % nieuw en 5 % tweede jaars.

Het resultaat is een wijn die staat! James Suckling en Master of Wine Tim Atkin beoordeelden de wijn met respectievelijk 92 en 93 punten.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Argentinië

Argentinië is het grootste wijnland van Zuid-Amerika. De wijnranken groeien met name tegen de oostelijke hellingen van de Andes in het westen van Argentinië. Het bekendste wijngebied is de Mendoza.

De bekendste witte wijnen worden gemaakt van de torrentés, de chardonnay en sauvignon blanc druiven. Qua rode wijn is de malbec het meest geproduceerd. Met zijn dikke schil zorgt deze druif voor robuuste wijnen, die goed samengaan met de Argentijnse keuken.

Ligging wijngaard

Op 1100 meter hoogte

Wijnkaartbeschrijving

Elegante neus met tonen van kruiden, kruidnagel, gebrande koffie en vanille. Complexe smaak met grote diepte, levendige zuurgraad, goede tanninestructuur en een fruitige afdronk.

Wijnspijssuggestie

Een prachtige omlijsting voor wildgerechten, rood vlees, lamsvlees en kaas (bijv. Neufchatel)

Extra informatie

De Argentijnse wijngebieden liggen ongeveer duizend kilometer landinwaarts, aan de voet van deAndes. Het is er droog, zeer droog zelfs. Dat er geen woestijn is ontstaan, is te danken aan het smeltwater uit de bergen. De belangrijkste wijnprovincie is Mendoza die onderverdeeld is in vijf regio's waarvan Valle del Uco de beste wijnenproduceert. Ondanks de hitte wordt dit gebied als koel aangemerkt dankzij de ligging op 1100 meter hoogte.


Pionier François Lurton stichtte in de Uco-vallei zijn Bodega Piedra Negra. Op basis van zijn expertise die hij over de hele wereld heeft opgedaan, introduceerde Lurton onmiddellijk milieuvriendelijke wijnbouw.


De Gran Lurton Cabernet Sauvignon was de eerste topwijn waarmee Francois Lurton de voortreffelijkheid van de terroir bewees. Het is één van de meest succesvolle Cabernet Sauvignons gezien de vele internationale prijzen die behaald zijn. Een klein deel malbec in de blend geeft de wijn een Argentijnse finishing touch. Na de malolactische gisting bleef de jonge wijn 12 maanden op dezelfde vaten en werd gevolgd door 13 maanden lagering op Frans eiken waarvan 50% nieuw en 50% tweede jaars.


Het resultaat is een wijn die staat! James Suckling en Master of Wine Tim Atkin beoordeelden de wijn met respectievelijk 92 en 93 punten.


Proefnotities: Elegante neus met tonen van kruiden, kruidnagel, gebrande koffie en vanille. De complexe smaak, heeft grote diepte, een levendige zuurgraad, goede tanninestructuur en eenfruitige afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gran Lurton Cabernet Sauvignon – Piedra Negra” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *