per fles
51,10
50,50
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Gran Moraine Yamhill-Carlton Chardonnay

In geur en smaak een hartveroverende combinatie van perzik, appelbloesem, gele narcissen, brioche,citrus, meloen en witte perziken. Een zilte touch geeft pit aan deze krachtige, fraai gestructureerde en gesoigneerde wijn. Kortom, een monumentale Chardonnay! Gran Moraine (vert. Grote Morene) ontleent zijn naam aan de gletsjerbewegingen in de laatste ijstijd die morenen achterliet in de noordelijke Willamette vallei. Landschap, terroir en het koelere klimaat van Oregon vertoont overeenkomst met Bourgogne.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Verenigde Staten

De Verenigde staten staat op de vierde plaats in de wereld qua productie van wijn. Californië is de belangrijkste staat en is verantwoordelijk voor ongeveer 90% van de wijnproductie in Amerika. Door het zonnige en warme klimaat kunnen de druiven goed rijpen en worden er mooie krachtige wijnen geproduceerd vol met aroma’s. Het paradepaardje van Californië is de zinfandel druif. Daarnaast wordt ook de chardonnay, cabernet sauvignon, shiraz, merlot en pinot noir verbouwd.

Ligging wijngaard

Willamette Valley

Wijnkaartbeschrijving

Hartveroverende combinatie van perzik, appelbloezem, gele narcissen, brioche, citrus, meloen en witte perziken. Een zilte touch geeft pit aan deze krachtige, monumentale chardonnay.

Wijnspijssuggestie

Weergaloze combinaties zijn te maken met schaal- en schelpdieren, vis, kalfs- en varkensvlees, gevogelte (kip, kalkoen, parelhoen, tamme eend), konijn en romige witschimmelkazen zoals Brie, Chaource

Extra informatie

In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport, Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie: de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. de winery Gran Moraine (vert. Grote Morene) die zijn naam ontleent aan de gletsjerbewegingen in de laatste ijstijd die morenen achterliet in de noordelijke Willamette vallei. Omdat landschap, terroir en het koelere klimaat van Oregon overeenkomst vertoont met Bourgogne is gekozen voor de klassieke druivensoorten uit die streek. De beste Dijon klonen zijn geënt op een type Amerikaanse onderstammen die de eigenschap hebben om te zorgen voor een langere rijpingsperiode en een uitstekende fysiologische rijpheid. Na een klassieke vinificatie rijpt de jonge wijn 16 maanden deels op Frans eiken en, om de frisheid te bewaren, deels op roestvrij staal. In geur en smaak een hartveroverende combinatie van perzik, appelbloesem, gele narcissen, brioche, citrus, meloen en witte perziken. Een zilte touch geeft pit aan deze krachtige, fraai gestructureerde en gesoigneerde wijn. Kortom, een monumentale Chardonnay!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gran Moraine Yamhill-Carlton Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *