per fles
€ 9,30
8,70
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Great Expectations Sauvignon Blanc

Een uitbundig bouquet van passievruchten, rijpe vijgen en kruisbessen. De smaak heeft volume maar is niet te zwaar met een fantastische balans tussen fruit en frisse zuren met een lange afdronk. Het beroemde boek Great Expectations (Grote Verwachtingen) van de Engelse schrijver Charles Dickens inspireerde eigenaar en wijnmaker Jan du Toit tot een serie gelijknamige wijnen waarvan bij ieder komend oogstjaar de ‘expectations’ omtrent de kwaliteit die van het vorige jaar overtreffen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

Op de oevers van de Breede rivier

Wijnkaartbeschrijving

Een uitbundig bouquet van passievruchten, rijpe vijgen en kruisbessen. De smaak heeft volume maar is niet te zwaar met een fraaie balans tussen fruit en frisse zuren.

Wijnspijssuggestie

Een plezierige tafelpartner voor o.a. ham, worst, pâté of een terrine van varkensvlees, salades, vis, schaal en schelpdieren. Ook heerlijk bij asperges.

Extra informatie

Het Zuid-Afrikaanse estate Goedverwacht ligt in de Breede rivier vallei in het district Robertson Valley, zo'n 150 km ten oosten van Kaapstad. De 130 ha. tellende wijngaard heeft verschillende soorten terroir waar de verschillende druivensoorten op zijn afgestemd. Het warme en droge klimaat en het ontbreken van zware industriezorgen voor ideale omstandigheden.

Het beroemde boek Great Expectations (Grote Verwachtingen) van de Engelse schrijver Charles Dickens inspireerde eigenaar en wijnmaker Jan du Toit tot een serie gelijknamige wijnen waarvan bij ieder komend oogstjaar de 'expectations' omtrent de kwaliteit die van het vorige jaar overtreffen. De kraanvogels op het etiket zijn vliegend afgebeeld en staan met hun beweging symbool voor het constant zoeken en streven naar verbetering en nieuwe horizons.

Op de oevers van de Breede rivier, op een alluviale terroir met een goede drainage presteert de sauvignon blanc uitstekend. De druiven worden 's nachts geplukt waarna Jan vande koele druiven alleen het zgn. 'free run juice' gebruikt. Dit is het beste sap dat na het ontstelen en kneuzen van de druiven vrij komt zonder dat er geperst wordt. Na de gisting onder gecontroleerde temperatuur rijpt de jonge wijn nog2 maanden op zijn lie alvorens te worden gebotteld.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Great Expectations Sauvignon Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *