per fles
€ 16,70
16,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Henry Fessy Fleurie

Grote finesse en elegantie met florale aroma’s zoals irissen en viooltjes. De bijnaam voor Fleurie, &#822 ;Koningin van de Beaujolais”, is hier volledig op zijn plaats. In hun werkwijze huldigen de gebroeders Fessy de traditionele benadering: er wordt met de hand geoogst en bij vinficatie wordt gestreefd naar expressief, aantrekkelijk fruit in harmonie met soepele tannines. Na een rijping van 7 tot 1 maanden op vat vindt de botteling plaats.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Grote finesse en elegantie met florale aroma's zoals irissen en viooltjes. De bijnaam voor Fleurie, "Koningin van de Beaujolais", is hier volledig op zijn plaats.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk bij slakken en salades. Maar ook bij koude en gegrilde worstsoorten, hammen en vleespatés. Ook een prima begeleider van rundvlees, lamsvlees, kalfsvlees en varkensvlees. En bij kaas: geiten

Extra informatie

Er zijn wijnhandelaren in de Beaujolais zelf die Fleurie beschouwen als le Beaujolais le plus Beaujolais. Als het summum van Beaujolais dus. Dit is niet verwonderlijk: in een goed Fleurie proef je de spreekwoordelijke charme van een Beaujolais in optima forma. Henry Fessy, die in Fleurie 5 hectare wijngaard bezit, begon in 1888 als négociant in St. Jean d'Ardières, aan de voet van de Mont Brouilly. Inmiddels staat de derde generatie hier aan het roer. Bij de 100e verjaardag van het familiebedrijf besloten de broers Henry en Serge Fessy hun weelderige snor tot onderdeel van het logo en het etiket te maken. In hun werkwijze huldigen beide broers de traditionele benadering: er wordt met de hand geoogst en bij vinificatie wordt gestreefd naar expressief, aantrekkelijk fruit in harmonie met soepele tannines. Na een rijping van 7 tot 10 maanden op vat vindt de botteling plaats. Onze proefnotities vermelden: Grote finesse en elegantie met florale aroma's zoals irissen en viooltjes. De bijnaam voor Fleurie, "Koninging van de Beaujolais", is hier volledig op zijn plaats. Fleurie is in haar jeugd op haar charmantst. Laat een fles daarom nooit stoffig worden in de kelder, maar open hem binnen 2 tot 3 jaar na de oogst.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Henry Fessy Fleurie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.