per fles
€ 13,80
13,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Hermanos Lurton Tinta De Toro Vin Nature

Dieprood, zeer expressief bouquet van bessenfruit, karamel en tonen van vanille. De rijke, mooi gestructureerde smaak vult aan met een vleugje balsamico en soepele tannines. Het betreft hier een zgn. Vin Nature, een wijn die zo natuurlijk mogelijk is gemaakt. Er is gewerkt met inheemse, wilde gisten en er is geen sulfiet toegevoegd. Een natuurlijke wijn is altijd biologisch of biologisch-dynamisch, maar andersom geldt dat niet. Vin Nature wijnen zijn (nog) niet gecertificeerd zijn, dus een keurmerk ontbreekt.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet
  • Bevat melkbestanddelen

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Ligging wijngaard

Op het plateau en een kleine vallei op een hoogte van 620 tot 750 meter.

Wijnkaartbeschrijving

Dieprood, zeer expressief bouquet van bessenfruit, karamel en tonen van vanille. De rijke, mooi gestructureerde smaak vult aan met een vleugje balsamico en soepele tannines.

Wijnspijssuggestie

Spaanse charcuterie, tapas! Gerechten van kalfsvlees in een saus met balsamico. Jonge schapenkaas zoals bijv. Manchego.

Extra informatie

De rode wijnen hebben het gebied Toro zijn bekendheid gegeven. Het grootste gedeelte van de wijngaarden ligt ten zuiden van de gelijknamige stad en grenst voor een deel aan de DO Rueda. De nabij gelegen Douro rivier heeft gezorgd voor een bodem die bestaat uit zand en slib met sporen van ijzer. De tinta de toro is een druivensoort die wat eerder rijpt, minder zuren bevat en meer kleurgeeft dan de tempranillo waar hij een lokale variant van is.


Lurton heeft hiervan een natuurwijn gemaakt, een wijn die zo natuurlijk mogelijk is. Er is gewerkt met inheemse, wilde gisten en er is geen sulfiet toegevoegd. Na een koude maceratie en een traditionele vinificatie blijft de jonge wijn nog een week op de schillen voor extractie van tannine en de structuur. Voor de botteling rijpt deze Tinta de Toro nog 6 maanden op Frans eiken.


Een natuurlijke wijn is altijd biologisch of biologisch-dynamisch, maar andersom geldt dat niet. Jammer is het dat deze Vin Nature wijnen (nog) niet gecertificeerd zijn en een keurmerk op het etiket dus voorlopig ontbreekt. Dieprood, zeer expressief bouquet van bessenfruit, caramel en tonen van vanille. De rijke, mooi gestructureerde smaak vult aan met een vleugje balsamico en soepele tannines.


Op dronk en houdbaar tot 4 à 5 jaar na de oogst.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hermanos Lurton Tinta De Toro Vin Nature” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *