sale
normaal per fles
€ 15,50
13,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen actie

Hermanos Lurton Valentin Rose

Verras je Valentijn met deze licht roze Valentín rosé: Een heerlijke rosé geurend naar tropisch fruit, witte bloemen en een impressies van caramel en hazelnoot. De fruitige smaak heeft volume, is knisperend en is goed in balans. Delicioso!

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet
  • Bevat melkbestanddelen

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Ligging wijngaard

Bij het dorpje Mataporzuelos in het het hart van de streek

Wijnkaartbeschrijving

Licht roze, het bouquet geeft tropisch fruit, witte bloemen en impressies van karamel en hazelnoot. De fruitige smaak heeft volume, is knisperend fris en goed in balans. Delicioso!

Wijnspijssuggestie

Heerlijk als apéritief en breed inzetbaar zoals bij visgerechten, groenteschotels, kip- en kalfsvlees en bij niet te geprononceerde kaassoorten

Extra informatie

Het wijngebied Rueda ligt in het Centraal Plateau zo'n 165 km ten noordwesten van Madrid in het hart van Castilla y Leon en is de zuidelijkste DO van het oude Castilla. De wijngaarden liggen op 600 tot 780 meter hoogte en de nabijgelegen Duero rivier heeft een egaliserend effect op de warmtevariaties die groot zijn in dit gebied. Hoewel witte wijnen hier de meeste bekendheid genieten worden er ook fraaie rosés gemaakt van de tempranillo. Deze druivensoort is de belangrijkste blauwe soort in Spanje en dankt zijn naam aan het Spaanse woord temprano, wat 'vroeg' betekent. Vergeleken met andere blauwe druivenrassen is de tempranillo een vroeg rijpend ras. Bij het dorpje Mataporzuelos, in het hart van de streek, ligt de wijngaard Valentin die slechts 1 hectare groot is en waar Lurton deze mooie rosé maakt. Na de handmatige oogst worden de druiven in een klimaatkamer een nacht gekoeld. Dit als voorbereiding op de fermentatie waarbij inheemse gisten worden ingezet en die deels op tank en deels op Franse vaten plaatsvindt. Aansluitend rijpt de jonge wijn 3 tot 4 maanden op zijn lie waarbij verfijning en complexiteit worden uitgebouwd. Proefnotities: Licht roze, het bouquetgeeft tropisch fruit, witte bloemen en impressies van caramel en hazelnoot. De fruitige smaak heeft volume, is knisperend fris en goed in balans. Delicioso!


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hermanos Lurton Valentin Rose” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.