per fles
€ 10,05
9,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Hooley Dooley Shiraz/Grenache – Dowie Doole

Levendig rood/paars, in de neus verzorgt de grenache een ouverture van aardbeien en kersen waarna de shiraz aansluit met zijn donkere fruit zoals pruimen, bramen en een vleugje specerijen. Al deze eigenschappen komen samen in de sappige, fruitige smaak die omlijst wordt door subtiele, zachte tannines die zorgen voor structuur en lengte. Hooley Dooley is een unieke Australische uitdrukking van verrassing, verwondering en ontzagen weerspiegelt daarmee precies het karakter en dekwaliteit van deze wijn.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Australië

Australië is een toonaangevend wijnland uit de ‘nieuwe’ wereld. De wijnmakers staan bekend om hun innovativiteit. Er worden veel verschillende soorten druiven verbouwd. Bij de witte wijn staat de chardonnay op de eerste plaats, gevolgd door semillon en riesling. Bij de rode wijn is de shiraz de belangrijkste druif naast de cabernet sauvignon, pinot noir en merlot. Anders dan in Europa wordt er in Australië met name gekeken welke smaak de wijn zou moeten hebben. Met dit gegeven gaat de wijnmaker op zoek naar de juiste druiven uit het juiste klimaat, ook al staan ze duizenden kilometers bij elkaar vandaan aangeplant.

Ligging wijngaard

Dowie Doole Estate Vineyard in de buitenwijk Tatachilla

Wijnkaartbeschrijving

De grenache geeft in het bouquet aardbeien en kersen waarna de shiraz aansluit met pruimen, bramen en een vleugje specerijen. De sappige smaak wordt omlijst door zachte tannines.

Wijnspijssuggestie

Een vriendenmaker bij uitstek die breed inzetbaar is: heerlijk bij pizza, pasta, rood en wit vlees (zoals kip, kalfs- en varkensvlees) en bij alles van de barbecue of zomaar bij een stukje kaas.

Extra informatie

Dowie Doole klinkt als een grappig bedoelde naam evenals Hooley Dooley. Drew Dowie en Norm Doole waren de oprichters van de winery in 1996 en verklaren hiermee de merknaam. Zij kozen voor Mc Laren Vale, op zo'n 45minuten van Adelaide. Een klein plaatsje in Zuid-Australië met nog geen 4000 inwoners maar dat bekend staat om het produceren van uitstekende wijnen. Hier bezit Dowie Doole 45 hectare aan wijngaarden op de meest uitgelezen plekjes. Hoofd wijnmaker Chris Thomas beschikt over een grote ervaring (o.a. opgedaan in de Bourgogne) en heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept w.o. de Trophy for Best Mc Laren Vale Icon Red Wine. Kwaliteit in alle productiestadia is zijn belangrijkste uitgangspunt. Hooley Dooley is een unieke Australische uitdrukking van verrassing, verwondering en ontzag en weerspiegelt daarmee precies het karakter en de kwaliteit van deze wijn. Hooley Dooley ligt ook nog eens makkelijk in de uitspraak en plezierig in het gehoor. Shiraz en grenache zijn apart gefinivieerd en rijpten voor het blenden en de botteling deels op 3 tot 5 jaar oude vaten en deels op roestvrij stalen tanks. Zoals etiket en naam al uitstralen: deze wijn kan het beste jong gedronken worden. Levendig rood/paars, in de neus verzorgt de grenache een ouverture van aardbeien en kersen waarna de shiraz aansluit met zijn donkere fruit zoals pruimen, bramen en een vleugje specerijen. Al deze eigenschappen komen samen in de sappige, fruitige smaak die omlijst wordt door subtiele, zachte tannines die zorgen voor lengte.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hooley Dooley Shiraz/Grenache – Dowie Doole” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *