per fles
6,85
6,35
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Il Pumo Negroamaro

De Il Pumo Negroamaro heeft een intens en persistent aroma met zwarte bes en wild fruit, kruiden en met hinten van tijm. Een wijn met stevige body, zacht en evenwichtig, met een lange en aangename finish.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnkaartbeschrijving

Een wijn met stevige body, zacht en evenwichtig, met een lange en aangename finish.

Wijnspijssuggestie

Aanbevolen bij rundvlees, wildgerechten en kaas.

Extra informatie

De Il Pumo Negroamaro heeft een intens en persistent aroma met zwarte bes en wild fruit, kruiden en met hinten van tijm. Een wijn met stevige body, zacht en evenwichtig, met een lange en aangename finish.

In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers. Ze maken met gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonder afbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Il Pumo Negroamaro” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *