per fles
€ 7,65
6,85
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Il Rifugio Pinot Grigio Blush Terre Siciliane

(1 klantbeoordeling)

Licht roze van kleur met koperkleurige gloed. Knisperend, fris bouquet met impressies van bessen waarna de zachte, fruitige smaak aansluit met een mooi gebalanceerde afronding.

Voor wie vineuze verkoeling zoekt op een dag dat ‘O Sole Mio’ voor zomerse temperaturen zorgt is deze ‘Blush’ een héérlijke toevlucht: vandaar de naam Il Rifugio (Italiaans voor De Toevlucht).

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

Geselecteerde percelen in de wijngaarden op Sicilië.

Wijnkaartbeschrijving

Licht roze van kleur met koperkleurige gloed. Knisperend, fris bouquet met impressies van bessen waarna de zachte, fruitige smaak aansluit met een mooi gebalanceerde afronding.

Wijnspijssuggestie

Heerlijke terraswijn, maar ook als aperitief, bij lichte voorgerechten, garnalen, kip en risotto.

Extra informatie

De pinot grigio komt van oorsprong uit Frankrijk (aldaar pinot gris) en is zeer waarschijnlijk een mutatie van de pinot noir. Kloosterlingen hebben vanuit de Bourgogne voor verspreiding gezorgd naar andere landen. Van nature heeft deze druif flink wat suiker en betrekkelijk weinig zuren en komt toch goed tot zijn recht op het relatief hete Sicilië.


Hoewel de pinot grigio tot de witte druivensoorten wordt gerekend, bevat de druivenschil nog net voldoende kleur om er ook een lichte rosé van te maken of, eleganter gezegd (we zijn hier immers in Italië), wijn met een 'blos (blush) op de wangen'.

De druiven voor deze Il Rifugio (Italiaans voor De Toevlucht) worden met de hand geplukt, zacht geperkst waarna de most 24 tot 48 uur in contact blijft met de schillen om de karakteristieke roze 'koperachtige' kleur te bereiken. Temperatuur gecontroleerde gisting en gekoelde lagering op roestvrij stalen tanks borgen het heerlijke frisse karakter. Jong drinken.

Proefnotities:

Licht roze van kleur met koperkleurige gloed. Knisperend, fris bouquet met impressies van bessen waarna de zachte, fruitige smaak aansluit met een mooi gebalanceerde afronding. Voor wie vineuze verkoeling zoekt op een dag dat 'O Sole Mio' voor zomerse temperaturen zorgt is deze 'Blush' een héérlijke toevlucht... Vandaar de naam Il Rifugio.

1 beoordeling voor Il Rifugio Pinot Grigio Blush Terre Siciliane

  1. Remy van Dalen 22 maart 2021

    Heerlijke wijn! Een echte aanrader.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *