per fles
€ 17,45
16,00
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Isabelle Et Pierre Clement Menetou-Salon Rose

  • Exclusieve pinot noir-rosé van goede kwaliteit
  • Geen snoepjesgeuren, maar serieuze, krachtige wijn
  • Zeer geschikt bij gerechten en op het terras
  • Tot 2 à 3 jaar na de oogst in topconditie

Zalmroze Franse rosé met een verfijnd fruitig en krachtig aroma. De smaak is mild en verfrissend. Mooie wijn bij vele zomerse gerechten, zowel salades als vlees of vis van de grill.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Isabelle Et Pierre Clement Menetou-Salon Rose

Pierre Clément studeerde oenologie in Dijon (Bourgogne). Zijn grote kennis van de pinot noirdruif vindt u terug in deze mooie lichtgekleurde, frisdroge rosé. De wijngaarden, met ruim dertig jaar oude stokken, liggen op de beste en warmste locaties van de herkomstbenaming Menetou-Salon. Hier worden de druiven perfect rijp.

Pierre maakt voor zijn rode wijn en rosé geen onderscheid in plukdatum. Hij gebruikt ongeveer 20% van de oogst voor het maken van deze mooie droge rosé met een verfijnde fruitexpressie. Laat u niet misleiden door de lichte kleur, want de wijn heeft structuur en kracht!

Hierdoor is deze rosé zeer geschikt bij de maaltijd, amuses of verfijnde tapas. Denkt u dat alleen de Provence toprosé produceert? Probeer dan toch maar eens deze Menetou-Salon!

Drinken bij

Mooie wijn bij vele zomerse gerechten, zowel salades als vlees of vis van de grill.

Proefnotitie

Zalmroze rosé met een verfijnd fruitig en krachtig aroma. De smaak zet mild, rond en verfrissend in en de afdronk is evenwichtig, met een vineuze finale.

Houdbaarheid

Nu al goed op dronk; houdbaar tot drie jaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Isabelle Et Pierre Clement Menetou-Salon Rose” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *