per fles
€ 19,20
17,60
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

J.L. Denois Crémant de Limoux Tradition Extra Brut

  • Bijzondere blend van pinot noir, chardonnay en chenin blanc
  • Hooggelegen wijngaarden geven frisheid en finesse
  • Schitterend als aperitief of bij gerookte zalm

Zachte, smaakvolle mousserende witte wijn uit Frankrijk. Met het aroma van eiken en rijp fruit en een krachtige, droge smaak. Erg lekker als aperitief, maar ook heerlijk bij vis.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Zachte, smaakvolle mousserende witte wijn uit Frankrijk. Met het aroma van eiken en rijp fruit en een krachtige, droge smaak. Erg lekker als aperitief, maar ook heerlijk bij vis.

Wijnspijssuggestie

Lekker als aperitief, maar ook heel geschikt bij vele voorgerechten met vis, zoals gerookte zalm.

Extra informatie

Veel wijnliefhebbers weten inmiddels dat ook buiten het Champagnegebied voortreffelijke mousserende wijnen worden gemaakt. Bijvoorbeeld in Limoux, waar men zelfs claimt al langer volgens de méthode traditionelle te werken dan in de Champagne.

Dit gebied in het Franse zuiden is buitengewoon geschikt voor de productie van mousserende wijnen dankzij het feit dat Limoux over de hoogst gelegen wijngaarden van de Languedoc beschikt. Dit zorgt voor de koele omstandigheden waarin druiven als chardonnay en pinot noir goed gedijen en hun frisheid en finesse behouden.

Logisch dat de uit een Champagnefamilie afkomstige vigneron Jean-Louis Denois zich hier helemaal thuis voelt. Na op jonge leeftijd ervaring te hebben opgedaan met de productie van Champagne en de Zuid-Afrikaanse Cap Classique, vestigde hij zich in Limoux en legde zich er onder meer toe op het maken van onderscheidende mousserende (natuur)wijnen.

De volgens biologische principes gemaakte Extra Brut geldt al jaren als zijn signatuurwijn en heeft een bijzondere samenstelling van pinot noir, chardonnay en chenin blanc. Na de eerste vergisting in eikenhouten fusten, volgt – net als in Champagne – een tweede vergisting en rijping in de fles.

Het resultaat is een verfijnde, romige bubbel, met tonen van steenfruit, bloemen, amandel en iets toast. Schitterend als aperitief, of bijvoorbeeld bij gerookte zalm.

Drinken bij
Lekker als aperitief, maar ook heel geschikt bij vele voorgerechten met vis, zoals gerookte zalm.

Proefnotitie
Fijne mousse met in de geur getoaste tonen van de eikenhoutgisting en rijp fruit. De krachtige, droge smaak blijft lang en zuiver nahangen. Een fraaie, gerijpte mousserende wijn.

Houdbaarheid
Vanaf de date de dégorgement ongeveer drie jaar te bewaren.

Onderscheidingen
De Grote Hamersma - maart 2023: Sterwijn | 9- | Geruststellend droog en weldadig

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “J.L. Denois Crémant de Limoux Tradition Extra Brut” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *