Jürgen Von Der Mark & Jochen Basler Wilde Hefen Weiss
- Door Master of Wine Jürgen en wijnboer Jochen
- Van müller-thurgau met riesling, weissburgunder en chardonnay
- Licht troebel, sappig en dorstlessend
Originele, ongefilterde natuurwijn. Citroengeel van kleur met lichte troebelheid. Zuivere geur van witte bloemen, peer, appel, perzik en toast. Toegankelijk en mooi sappig van smaak met puur fruit en een opwekkende frisheid. Lekker om zo te drinken of als aperitief. Ook fraai in combinatie met lichte (vis)gerechten of een groentequiche.
Kenmerken
- Jaargang2020
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage11%
- ProducentWeingut Jürgen von der Mark
- Land van herkomstDuitsland
- StreekBaden
- AfsluitingSchroefdop
- Aantal in doos6
Duitsland
Duitsland hoort van oudsher tot de grootste wijnlanden van Europa. Door de populariteit van bier en door de oorlogen, is de wijnbouw de afgelopen honderd jaar in verval geraakt. Gelukkig is wijn de laatste decennia weer meer in opkomst. Momenteel is Duitsland na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e producent van Europa.
De meeste witte wijnen worden gemaakt van de riesling druif. Rode wijnen worden vaak van pinot noir gemaakt, in Duitsland wordt deze druif de Spätburgunder genoemd.
Wijnkaartbeschrijving
Citroengele wijn met lichte troebelheid. Zuivere geur van witte bloemen, peer, appel, perzik en toast. Toegankelijk en mooi sappig van smaak met puur fruit en een opwekkende frisheid.Wijnspijssuggestie
Originele, ongefilterde natuurwijn om zo te drinken of als aperitief. Ook fraai in combinatie met lichte (vis)gerechten of een groentequiche.Extra informatie
Master of Wine en wijnmaker Jürgen von der Mark houdt van projecten en van samenwerken. Zo maakt hij met bevriend Weinakademiker Guido Walter een heerlijke Badische Weiss- en Spätburgunder onder de naam Von der Mark-Walter. Met bevriende wijnboer Jochen Basler maakt hij een geweldige set natuurwijnen: Wilde Hefen, in Weiss en Rosé.Deze Weiss is gemaakt van overwegend müller-thurgau, aangevuld met gelijke delen riesling, weissburgunder en chardonnay en zelfs een heel klein beetje viognier, voor wat extra rondeur. De druiven zijn afkomstig uit de wijngaarden van Jochen.
Eenmaal geoogst perst Jürgen de druiven. Het sap vergist hij met behulp van de "wilde Hefen’ (de op de druif en in de omgeving aanwezige gisten) in betonnen cuves, met ook een deel van de schillen voor iets meer kleur en structuur. Eenmaal vergist wordt de wijn direct van het vat gebotteld: zonder toevoeging van sulfiet, klaring of filtering en dus mét een deel van de gistresten.
Van het resultaat zijn we bijzonder onder de indruk. Een spatzuivere en originele natuurwijn en dat voor nog geen tientje! De Weiss is licht troebel, heeft een subtiele geur met tonen van appel, peer, bloesem en toast en een opwekkende, sappige smaak. Het ontdekken waard!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.