per fles
5,49
5,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Khipu Cabernet Sauvignon

(1 klantbeoordeling)

De Khipu Cabernet Sauvignon heeft een volle, diepe granaatrode kleur met frambooskleurige rand. In de neus aroma’s van rood fruit, zoete kruiden en een hint van munt. Goed gebalanceerde smaak met een fluwelen textuur.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Chili

Chili heeft een perfect klimaat voor het verbouwen van wijn. De condities zijn uitstekend met in het oosten het Andes gebergte en in het westen de Stille Oceaan. Dit zorgt voor een droog klimaat met veel zonlicht, wat weer mooie krachtige en aromatische wijnen oplevert.

Chili staat van oudsher bekend om zeer goede cépage wijnen van chardonnay, sauvignon blanc en merlot. Maar de wijnmakers zijn zeer innovatief en proberen steeds vaker wijnen van andere druiven uit en ze maken ook mooie blends.

Ligging wijngaard

De Cabernet Sauvignon is grotendeels afkomstig uit geselecteerde wijngaarden in de Central Valley.

Wijnspijssuggestie

Mooi in combinatie met rood vlees, lam, gegrilde kip en pasta met sauzen.

Extra informatie

Khipu is een een mooie Chileense range van wijnen met de variëteiten Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Khipu staat voor het communicatiesysteem ontwikkeld door de Inca's, bestaande uit een serie van geknoopte koorden. De Chasquis of boodschappers reisden op deze manier met een Khipu door de Central Valley van Chili, het herkomstgebied van deze wijnen. De Cabernet Sauvignon is grotendeels afkomstig uit geselecteerde wijngaarden in de Central Valley. De Maipo en Rapel valleien geven de zachte ronde tannines met rijp, kruidig fruit. De Curico en Maule valleien brengen wat frisse zuren, felrode bessen en levendige kleuren. Alle wijngaarden staan onder strenge controle om maximale kwaliteit van het fruit te waarborgen. Na de handmatige selectie worden de trossen voorzichtig ontsteeld. Fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 7 tot 10 dagen. Tijdens de fermentatie wordt het gistende sap drie keer per dag over de 'hoed' gepompt. Hierna wordt het sap naar andere roestvrijstalen tanks overgebracht en volgt de malolactische fermentatie. De wijn rijpt daarna nog 6 maanden in de tanks. De Khipu Cabernet Sauvignon heeft een volle, diepe granaatrode kleur met frambooskleurige rand. In de neus aroma's van rood fruit, zoete kruiden en een hint van munt. Goed gebalanceerde smaak met een fluwelen textuur. Mooi in combinatie met rood vlees, lam, gegrilde kip en pasta met sauzen.

1 beoordeling voor Khipu Cabernet Sauvignon

  1. Bert C.

    Wij zijn gek op Chileense wijnen.
    Deze besteld en valt zeker niet tegen, natuurlijk zijn er nog meer lekkere wijnen maar voor de prijs mag je eigenlijk niet twijfelen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *