per fles
€ 21,15
20,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

La Bottiere Chevalier Pouilly-Fume

De La Bottière Chevalier Pouilly-Fumé is helder lichtgeel van kleur met een groene touch. Hij is fris en vol droog van smaak en zijn minerale afdronk is zeer karakteristiek.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Wijngaarden liggen 200 km ten Zuiden van Parijs

Wijnkaartbeschrijving

De wijn is helder lichtgeel van kleur met een groene touch. Hij is fris en vol droog van smaak en zijn minerale afdronk is zeer karakteristiek.

Wijnspijssuggestie

Perfect bij schaal en schelpdieren, visgerechten en geiten witschimmelkazen.

Extra informatie

Sinds 1885 zwaait de Bourgrier familie de scepter waar bij inmiddels de 6e generatie dit fantastische domein beheert. Het begon allemaal in 1885 toen Achille Guenault-Cousin het "Plateau des Hauts Lieux" ontdekte in de regio Touraine, in de stad Saint Georges sur Cher. Een passie werd geboren voor dit Terroir en voor het potentieel van zijn wijnen. Hij is nooit weggegaan en creëerde het "Domaine GUENAULT".


Sindsdien hebben verschillende generaties meegewerkt aan de ontwikkeling en bekendheid van de terroirs en benamingen op deze grote wijngaard in de Loire-vallei: Maria Guenault, Maurice Bougrier en Jean-Claude Bougrier, 4e generatie hebben dit voortgezet. Sinds zijn komst in 1988 heeft Noël BOUGRIER, vijfde generatie, een nieuwe dimensie gegeven aan het familie huis. Allereerst heeft hij het mogelijk gemaakt om de droom van de vorige generaties te verwezenlijken, door uit te breiden tot de hele Loire-vallei van Sancerre tot het "Pays Nantais" met het oprichten van 3 wijnmakerijen: "Les Caves Tourangelles" in de regio Touraine in 1995," Les Caves de l'Angevine "in Anjou in 2000 en" Les Caves de la Nantaise" in Muscadet in 2008.


De La Bottière Chevalier Pouilly-Fumé is helder lichtgeel van kleur met een groene touch. Hij is fris en vol droog van smaak en zijn minerale afdronk is zeer karakteristiek.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “La Bottiere Chevalier Pouilly-Fume” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *