per fles
€ 10,60
9,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

La Ciboise Costieres De Nîmes Rouge – M. Chapoutier

Intens, fonkelend en helder granaatrood van kleur. Complex en delicaat bouquet met kruidige tonen (nootmuskaat en peper) en zwart fruit als bosbessen, bramen en zwarte bessen. De fraaie impressies zetten zich voort in de smaak en de aanwezige rijpe tannines zorgen voor een krachtige structuur. Michel Chapoutier is één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Aan de voet van het Montagne du Lubéron.

Wijnkaartbeschrijving

Krachtige rode wijn van meesterwijnbouwer Michel Chapoutier. Complex en delicaat bouquet, kruidig en zwart fruit als bosbessen, bramen en zwarte bessen dat zich in de smaak voortzet

Wijnspijssuggestie

Bij voorgerechten van charcuterie, saucisson, paté. Gegrild gevogelte.

Extra informatie

Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.


La Ciboise Rouge (er is ook een aantrekkelijke Blanc) wordt in 2 tot 3 weken op traditionele wijze gevinifieerd waarna de wijn zo'n 9 tot 12 maanden in het fust rijpt op zijn lie wat het latere bouquuet en smaak zeer ten goede komt. Als proefnotitie noteerden wij: Intens, fonkelend en helder granaatrood van kleur. Complex en delicaat bouquet met kruidige tonen (nootmuskaat en peper) en zwart fruit als bosbessen, bramen en zwarte bessen. De fraaie impressies zetten zich voort in de smaak en de aanwezige rijpe tannines zorgen voor een krachtige structuur.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “La Ciboise Costieres De Nîmes Rouge – M. Chapoutier” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *