per fles
€ 10,60
9,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

La Ciboise Luberon Blanc – M. Chapoutier

La Ciboise blanc heeft een lichte kleur met groene en gele tinten. Aroma’s van witte bloesem, citroen en exotisch fruit waarna in de smaak een goede balans opvalt tussen frisheid en rondheid met een lange afdronk.Michel Chapoutier is één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmaker. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Aan de voet van Montagne du Lubéron.

Wijnkaartbeschrijving

Frisse en tegelijkertijd zachte droge witte wijn van meesterwijnbouwer M. Chapoutier. In bouquet en smaak witte bloesem, citroen en exotisch fruit met een heerlijke lange afdronk.

Wijnspijssuggestie

Uitstekend aperitief, bij vis- en witvleesgerechten en goed bij wit schimmel geitenkazen zoals Banon.

Extra informatie

Het wijngebied Côtes du Lubéron wordt gevormd door 36 gemeenten die aan weerszijden van Montagne du Lubéron liggen. De bergrug rijst tot meer dan 1100 meter hoogte en werd met zijn omgeving geheel totnatuurpark verklaard. De oppervlakte bestrijkt ongeveer een derde van het departement Vaucluse. In 1988 kreeg de wijnstreek de Appellation Controlée Côtes du Lubéron, tegenwoordig simpelweg afgekort tot "Lubéron". Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmaakers. Hij bracht de reputatie van het familiebdrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De most van La Ciboise Blanc (er is ook een heerlijke Rouge) gist in drie weken op lage temperatuur, van 14 tot 18 graden en blijft daarna geruime tijd op zijn lie om het bouquet optimaal te laten ontwikkelen. Malolactische gisting blijft achterwege waardoor de frisheid optimaal behouden blijft. La Ciboise blanc heeft een lichte kleur met groene en gele tinten. Aroma's van witte bloesem, citroen en exotisch fruit waarna in de smaak een goede balans opvalt tussen frisheid en rondheid met een lange afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “La Ciboise Luberon Blanc – M. Chapoutier” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *