per fles
€ 21,50
20,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

La Renacida – Finca Museum

Lichte kersenrode kleur. In de neus is het intens, complex en delicaat, met rood fruit, bloemige hints en een vleugje sinaasappelschil. Daarna ook aardse tonen en een krijt indruk. Vol en toch levendig in de mond, zeer fris met een goede zuurgraad. Rond, subtiel en delicaat met zijdezachte tannines, “La Renacida” heeft een lange mineralige afdronk met indrukken van rijp rood fruit.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Wijnkaartbeschrijving

Lichte kersenrode kleur. In de neus is het intens, complex en delicaat, met rood fruit, bloemige hints en een vleugje sinaasappelschil. Daarna ook aardse tonen en een krijt indruk. Vol en toch leven

Wijnspijssuggestie

Wild Geroosterde entrecote met kruidenboter of saus Geroosterd rood vlees

Extra informatie

Cigales, de streek ten westen van Ribera del Duero, stond bekend vanwege zijn fruitige rosé’s gemaakt van de tinta del país aangevuld met witte druivensoorten. Barón de Ley, een Rioja producent, was op zoek naar nieuwe wijngaarden en besloot in Cigales van de tinta del país rode kwaliteitswijn te maken. Dat bleek te kunnen. Hij richtte in 1997 Bodega Museum op en bracht in 1999 zijn eerste wijn op de markt. De stijl is modern Spaans. Dit houdt in dat het frisse van rijp rood fruit met de zwoele tonen van lagering op hout worden gecombineerd.


Finca Museum is een voorbeeld geworden voor premium wijnen en rode reserva's uit de regio Castilla en León, die een uitstekende waardering hebben op de Spaanse en internationale markten. Dezelfde dynamische en vooruitstrevende drive die ons twintig jaar geleden in Cigales bracht, heeft ons gemotiveerd om door te gaan met het verkennen van de eeuwenoude wijngaarden binnen de DO en om ons assortiment te verrijken; de zogenaamde "Vinos de Finca" of Estate Wines. De wijngaard van La Renacida, geplant in 1927, heeft een oppervlakte van 2,94 hectare. Gelegen in het karakteristieke Sallana-gebied, één van de meest begeerde in het DO Cigales. De wijngaard heeft jarenlang braak gelegen waardoor het onkruid de wijngaarden over nam. Het was dan ook een hele klus om de wijnstokken van het onkruid te onderscheiden toen wij het landgoed ontdekten. Museum verwierf het perceel in 2015 en na twee jaar hard werken en zorg kwam de wijngaard, bijna op wonderbaarlijke wijze, weer tot leven. De lokale bevolking kon hun ogen niet geloven toen ze dit verrassende herstel zagen, wat ertoe leidde dat de wijngaard een nieuwe naam kreeg… La Renacida” of de hergeboorte.


Eén van de landbouwtradities van de regio is: om rode en witte druivenrassen te combineren op de hetzelfde perceel, waarvan grotendeels tempranillo. Op dit landgoed is 80% van de druivenrassen rood, waaronder tempranillo, garnacha, garnacha tintorera, garnacha gris, evenals bobal en mencía. De witte rassen zijn voornamelijk albillo mayor en verdejo. De wijngaard ligt op 798 meter boven zeeniveau. De grindbodems met een zand-kalksteenstructuur liggen op een bed van kalkhoudende bodem met schaars organisch materiaal en zeer goed water doorlatend. De huidige opbrengst ligt tussen de 2.000 en 3.000 kg/ha. La Renacida is een duurzame wijngaard en er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen producten gebruikt. De druiven worden handmatig geoogst in kratten van 250 kilo. De oogstdatum hangt af van de rijpheid van de witte variëteiten en niet zozeer van de rijpheid van de tannines van de tempranillo , waardoor een opmerkelijke frisheid behouden blijft. Aan de sorteertafel van de wijnmakerij worden de beste druiven zorgvuldig geselecteerd. Het hele perceel, inclusief alle variëteiten, wordt samen gevinifieerd om het unieke karakter van de wijngaard te versterken en de frisheid van de witte variëteiten naar voren te brengen. De alcoholische gisting gebeurt uitsluitend met inheemse gisten en er wordt beperkt over gepompt, waardoor de ontsteelde druiven kunnen worden geëxtraheerd zonder te persen. Na de malolactische gisting rijpt de wijn 12 maanden op zijn lie in foudres van Frans eiken.


Lichte kersenrode kleur. In de neus is het intens, complex en delicaat, met rood fruit, bloemige hints en een vleugje sinaasappelschil. Daarna ook aardse tonen en een krijt indruk. Vol en toch levendig in de mond, zeer fris met een goede zuurgraad. Rond, subtiel en delicaat met zijdezachte tannines, "La Renacida" heeft een lange mineralige afdronk met indrukken van rijp rood fruit.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “La Renacida – Finca Museum” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.