per fles
€ 26,60
24,40
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

La Soufrandise Pouilly Fuisse Vieilles Vignes

Franse droge witte wijn, met de geur van rijp geel fruit, boter en eikenhout. De volle smaak combineert heel goed met vis en fijn kalfs- of varkensvlees met volle saus. Ook lekker om zo te drinken.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnspijssuggestie

Erg lekker bij vis, fijn kalfs- of varkensvlees met rijke volle saus of buiten de maaltijd om als avondwijn.

Extra informatie

Françoise en Nicolas Melin maken op hun kleine wijndomein fraaie pouilly-fuissé van de druiven van meer dan veertig jaar oude chardonnay-wijnstokken.De percelen liggen op een heuvel en vrijwel direct tegenover de kelderingang. De druiven worden hier prachtig rijp en geven een rijke stijl witte wijn. Die herken je wanneer je de ‘vieilles vignes’ proeft.

Deze wijn rijpt ongeveer twaalf maanden in kleine eikenhouten fusten en dat resulteert in een volle ‘boterachtige’ witte bourgogne met veel smaakconcentratie.

Op het domaine wordt ambachtelijk gewerkt met bijvoorbeeld een handmatige pluk en een beperkte productie. Deze kwaliteit pouilly-fuissé behoort naar onze mening tot de top van de zuidelijke Bourgogne en heeft een goed rijpingspotentieel, maar kan ook heel goed jong worden gedronken.

Onderscheidingen:
Perswijn - augustus 2021: Geselecteerd als Lekkere Luxe | ***** Uitstekend | Een prachtig glas

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “La Soufrandise Pouilly Fuisse Vieilles Vignes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *