per fles
11,55
10,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

La Tulipe SLURP! Chardonnay Magnum

Een pure eerlijke wijn, gemaakt van niets anders dan rijpe, pure chardonnaydruiven. Veel fruit, maar zeker ook die zachte tonen waardoor de wijn wat meer kracht heeft, zacht is en toch fris wegslikt. Geen toeters en bellen, geen poeha, maar gewoon een sappige boerenwijn.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

De wijngaarden liggen ten noorden van Béziers, op de heuvels die de rivierdalen Orb & Libron scheiden.

Wijnkaartbeschrijving

Een pure eerlijke wijn, gemaakt van niets anders dan rijpe, pure Chardonnaydruiven. Veel fruit en zachte tonen die de wijn heerlijk fris maken.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk als aperitief, bij rijke salades en wit vlees.

Extra informatie

In Bordeaux worden mooie complexe wijn met veel nuances gemaakt. Maar voor een lekkere, recht voor z'n raap boerenwijn is dit klimaat niet geschikt. Daarom produceert Ilja Gort in de zon doorstoofde Languedoc, SLURP! Een pure eerlijke wijn, gemaakt van niets anders dan rijpe, pure chardonnaydruiven. Veel fruit, maar zeker ook die zachte tonen waardoor de wijn wat meer kracht heeft, zacht is en toch een frisse afdronk heeft. Geen toeters en bellen, geen poeha, maar gewoon een sappige boerenwijn. Gelegen ten noorden van Béziers, op de heuvels die de rivierdalen Orb & Libron scheiden, geniet de wijngaard van een positieve ligging tegenover de Middellandse Zee. Met een hoogteverschil van 100 meter geniet de wijngaard van een afgezonderde ligging en een natuurlijke bescherming tegen de vorst. De wijngaard is samengesteld van percelen tussen 5000 à 8000 stokken per hectare waarmee ze tot de meest kwalitatieve wijngaarden behoren van het gebied. Om de hitte en daarmee het hoge alcoholgehalte te bestrijden, wordt de wijn verminderd in alcohol door onder andere irrigatie van de druivenstokken. Dit garandeert een reguliere en constante hoge kwaliteit, finesse en frisheid van de wijnen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “La Tulipe SLURP! Chardonnay Magnum” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *