per fles
€ 9,95
9,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

L’Arjolle Côtes de Thongue Equilibre Zéro Sparkling alcoholvrij

Alcoholvrije bubbel met een fijne mousse en fruitige geur van rijpe appel, peer, perzik en abrikoos. Toegankelijke stijl met een verfrissende smaak en zuivere, mildzoete fruitigheid in de finale. Ideaal als feestelijk aperitief en perfect als basis van een bruisende, alcoholvrije cocktail.

Kenmerken

Lekker bij

  Bestaat uit

   Allergie informatie

   • Bevat sulfiet

   Frankrijk

   Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

   Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

   Wijnkaartbeschrijving

   Alcoholvrije bubbel met een fijne mousse en fruitige geur van rijpe appel, peer, perzik en abrikoos. Toegankelijke stijl met een verfrissende smaak en zuivere, mildzoete fruitigheid in de finale.<

   Extra informatie

   Alcoholvrij en wijn is eigenlijk in tegenspraak met elkaar. Immers, wijn is per definitie een alcoholische drank. Door de alcohol uit de wijn te halen, gaat er vrijwel altijd iets van de body en smaak verloren. Daarom is het ook niet gemakkelijk 0%-wijnen van goede kwaliteit te vinden.

   Gelukkig was François Teisserenc van ons populaire Languedocdomein L’Arjolle bereid het experiment aan te gaan en een smaakvolle serie 0%-wijnen te ontwikkelen. Het is L’Arjolle Zéro geworden, en zelfs wij wijnspecialisten zijn bijzonder tevreden over het resultaat.

   Wat François anders doet dan veel producenten is dat hij geen bulkwijnkwaliteit  gebruikt, maar werkt met de druiven waarvan hij ook zijn luxe Equilibre-serie maakt. Dat zorgt voor de onderscheidende aroma-intensiteit en smaakconcentratie. De sauvignon zorgt voor sappige frisheid in de blend, de viognier voor rijp fruit.

   François vergist de druiven op gebruikelijke wijze en laat de ontstane wijn drie maanden rijpen op de gisten met toepassing van bâtonnage voor extra smaakintensiteit. Vervolgens haalt hij de alcohol uit de wijn en voegt hij de bubbels toe. Het geeft een sprankelende, verfrissende bubbel, met intens sappig fruit. 0% alcohol, 100% drinkplezier!

   Drinken bij:
   Ideaal als feestelijk aperitief en perfect als basis van een bruisende, alcoholvrije cocktail.

   Proefnotitie:
   Alcoholvrije bubbel met een fijne mousse en fruitige geur van rijpe appel, peer, perzik en abrikoos. Toegankelijke stijl met een verfrissende smaak en zuivere, mildzoete fruitigheid in de finale.

   Houdbaarheid:
   Direct op dronk en best van smaak tot ongeveer twee jaar na botteling (zie het etiket voor houdbaarheidsdatum).

   Beoordelingen

   Er zijn nog geen beoordelingen.

   Wees de eerste om “L’Arjolle Côtes de Thongue Equilibre Zéro Sparkling alcoholvrij” te beoordelen

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.