sale
normaal per fles
€ 10,65
9,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen actie

Lenotti Bio Rosso

De wijn is robijnrood en heeft een intens, fraai en geurig bouquet. Deze fullbodied beauty is op haar best bij een schenktemperatuur van 16 tot 18°C en kan, mits goed bewaard, nog prima 2 tot 3 jaar ouderen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnspijssuggestie

Een mooie begeleider van diverse voorgerechten, vleesgerechten en oude kazen.

Extra informatie

De Rosso Bio van Cantine Lenotti bestaat hoofdzakelijk uit Sangiovese druiven, aangevuld met diverse andere Italiaanse druifsoorten. De druiven ondergaan een zachte persing en een 6 tot 7 dagen durende fermentatie onder gecontroleerde temperatuur van 20 tot 22°C. De wijn wordt daarna bewaard in thermo geconditioneerde inox tanks, waarna de botteling van de wijn volgt. De wijn is robijnrood en heeft een intens, fraai en geurig bouquet. Deze fullbodied beauty is op haar best bij een schenktemperatuur van 16 tot 18°C en kan, mits goed bewaard, nog prima 2 tot 3 jaar ouderen.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lenotti Bio Rosso” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.