per fles
€ 10,45
9,85
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Lenotti Pinot Grigio Delle Venezie

(1 klantbeoordeling)

Pinot Grigio delle Venezie van Lenotti is een bleekgele wijn met een exotisch fruitaroma van peer, meloen en ananas. Het valt allemaal te herkennen in de geur en smaak van deze droge fris evenwichtige wijn met goede elegante zuren. Een aantrekkelijk levendig glas wijn.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

De wijngaarden van Pinot Grigio delle Venezie liggen tegen de heuvels rondom het Gardameer waarvan de droog en de temperatuur tamelijk laag is. Kiezels en keien beheersen het beeld en zorgen voor een

Wijnkaartbeschrijving

Bleekgele aromatische levendige droge wijn met een exotisch bouquet en elegante zuren.Een wijn die door velen gewaardeerd zal worden.

Wijnspijssuggestie

Een wijn die zich goed leent bij tal van gelegenheden als aperitief, als begeleider van hors d`oeuvres, salades en lichte gerechten zoals gegrilde witte vis.

Extra informatie

De naam Lenotti wordt al aan het begin van de 20ste eeuw genoemd als wijnproducent in het Bardolino district. Voor zijn Pinot Grigio heeft Lenotti de druiven aangeplant ten Noorden van het Lago di Garda. Omdat er vroeger geoogst wordt heeft de wijn een droger karakter dan zijn Franse naamgenoot Pinot Gris uit de Elzas.In Veneto zijn het droge levendige bescheiden wijnen. Lenotti`s Pinot Grigio delle Venezie is een bleekgele wijn met een exotisch fruitaroma, peer, meloen en ananas. Het valt allemaal te herkennen in de geur en smaak van deze droge frisse evenwichtige wijn met goede elegante zuren. Een aantrekkelijk levendig glas wijn.


1 beoordeling voor Lenotti Pinot Grigio Delle Venezie

  1. Isabel 22 mei 2022

    Een aanrader: lekker fris en sappig, en vol genoeg om even van te kunnen genieten.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *